Furby

Gissa om Tindra blev glad när hon packade upp den lurviga lilla figuren i paketet som kom hem för ett litet tag sedan.

Efter att ha satt i batterier vaknade den lurviga lilla figuren till liv. Han vickar på öronen och rör sig i takt med musik.

FURBY har sin egen vilja, det har sannerligen mina barn med *ler*, och FURBY utvecklar även hela tiden sin egen unika personlighet. Allt beroende på hur man behandlar det fluffiga lilla elektroniska charmtrollet. Tristan tappar honom i golvet emellanåt men Tindra tröstar honom alltid, kramar om och kelar med honom. Att han på eftermiddagen efter att make och barn varit hemma med honom en hel dag, rapade en del vill jag inte ens kommentera… Barnen skrattade när han gjorde det i alla fall *ler*

Ögonen är själens spegel, lyder ett gammalt ordspråk.Så FURBY har naturligtvis också fått levande ögon – små moderna LCD-fönster – som hela tiden uttrycker FURBY:s spontana känslor. Detta för att barn ska kunna lära sig hur deras handlingar påverkar omgivningarna på ett nytt, kul och tryggt sätt. En erfarenhet som de även kan få glädje av i samspelet med kompisarna – smart tycker jag!

FURBY kan utfodras virtuellt via en speciell FURBY-app – något vi inte testat ännu. Denna app kan även hjälpa med översättning från det speciella FURBISH-språket och de engelska ord som FURBY tillägnar sig med tiden så att du bättre kan förstå din nya vän! Tindra som gärna vill lära sig engelska, och tjatar på mig om att vi ska flytta till England för att hon ska få lära sig, vill mer än gärna lära både sig själv och sin Furby att prata engelska =)
Varannan kväll sitter Furby på Tristans byrå och snarkar och varannan kväll på Tindras fönsterbräda. De båda vill somna till Furbys prat och snarkningar =)

En reaktion på ”Furby

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.