Fullt ös

Jag hann inte mer än att ta av barnen skorna, ta av mig själv mina skor och hänga upp min jacka på galgen förrän jag tittade mig om och inte längre såg Tristan. Han hade redan sprungit in i lekstaden,..

På Barnens Lekstad i Kungälv var det fräscht! Rent, fräscht och mycket att leka med. Ett rum där man kunde handla, ett rum där man kunde vara veterinär, ett där man kunde sitta i en truck och bygga med träklossar och ett där man kunde laga massa mat och bjuda på tårtor. Utöver detta fanns det rutschkanor, klätterställningar, studsmattor och cyklar. Cyklarna var nog det Tindra var mest glad över. Cykeln där man kunde ha en passagerare baktill var himla populär och då kunde hon skjutsa Wilma, som precis som Tristan har för korta ben för att nå ner till tramporna. Det stoppade såklart inte Tristan som mer sprang än cyklade på cyklarna *ler*


Medan barnen lekte fick jag möjlighet att umgås med en vän som jag inte träffat på, hmm vad blir det, runt tre år. Bra kombo tyckte jag =)


Idag har jag haft otroligt självgående barn, jag har rättare sagt knappt sett röken av dem! Det var första gången vi var på Barnens Lekstad i Kungälv och barnen älskade det – fram tills att vi skulle beställa något att äta. Ringde igår bara för att säkerställa att de sålde vegetarisk korv då man inte får äta medhavd mat på lekhus. Kvinnan jag talade med i telefon måste missuppfattat mig, hur man nu kan göra det, men jag hade det ändå lite på känn eftersom hennes direkta svar igår på telefon var ”ja, vi har kycklingkorv”,.. I vilket fall så visade det sig att det enbart var till kalas som man kunde beställa vegetarisk korv – om man säger till i god tid innan kalaset så att de hinner åka till Maxi 2km bort och köpa sojakorv. 


Tycker det är mycket underligt att de inte har ett paket sojakorv i frysen så att de slipper göra en del av sina kunder upprörda och irriterade. Enligt en undersökning från 2005 så är 4% av Sveriges befolkning vegetarianer. Det innebär att ca 1680 personer i Kungälvs kommun var vegetarianer år 2005, och många fler har blivit vegetarianer sedan dess.


Hoppas otroligt mycket att de tar till sig av min kritik och att de, tills vårt nästa besök, bättrat sig då barnen uppskattade leklandet såpass mycket att jag skulle kunna tänka mig att köpa årskort till bägge barnen OCH köpa veggiekorv med bröd vid varje besök,. Och har de inte veggiekorv vid vårt nästa besök får vi nog sälja och bygga nytt någon annanstans, för det skulle kännas fruktansvärt att ha gångavstånd till ett sådant fantastiskt lekland men veta att de inte serverar vegetarisk korv, när de har både vanlig korv och kycklingkorv!

En reaktion på ”Fullt ös

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.