Fuktproblematik & sanering

För att göra en lång historia kort: Vi var inte nöjda med tapetseringen och fick dem tillslut att gå med på att göra om. 

Alla möbler och tavlor togs ut ur såväl dotterns som sonens sovrum samt vardagsrummet på nedre plan. Vi var beredda på att behöva leva i kaos i några få veckor. 

Det vi dock inte var beredda på var att få se en fuktskada bakom sonens garderob, i hörnet i hans rum!

Fuktinventering inleddes. Det borrades hål i flera väggar i sonens rum. Det borrades hål i väggen i tvättstugan för att kunna mäta fukt även där. Det togs bort ett par bitar parkett i sonens rum för att kunna se om det var fuktskador även i golv. 

Vi är nu inne på sjunde veckan av kaos här hemma – men givetvis blev kaoset mindre när dotterns rum och vardagsrummet var klara så att vi kunde möblera där igen. Sonen sover fortfarande i vårt rum, en hel del av hans möbler står i hallen och alla hans lådor till garderoberna i tvättstugan. 

I måndags inleddes fuktsaneringen och de har nu rivit ut all parkett ur sonens rum, väggarna där fuktproblematiken är har blivit nedslipade och det ska nu stå en avfuktare där i cirka en vecka.

fuktproblematik

page

Jag blir snart tokig och hoppas det inte dröjer allt för många veckor innan sonen kan flytta in till sitt rum igen. Det i sig kommer garanterat inte gå smärtfritt då han nu vant sig vid att sova i vårt rum,.. 

Men nu fick ni en inblick i familjen Larsens kaotiska vardag i alla fall – ombyte förnöjer sägs det.

En reaktion på ”Fuktproblematik & sanering

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.