Fuerteventura by car

Vill man upptäcka Fuerteventura rekommenderar jag verkligen att man hyr en bil. Ön är liten så det tar inte lång tid att åka mellan de olika destinationerna och det är bra skyltat överallt. Vägarna är riktigt bra även om jag vid vissa tillfällen önskat lite större väggren, då det vid många trånga passager med stup ner på ena sidan inte funnits någon väggren alls att tala om.

Det fanns massor med bilar att välja bland, med priser från 50 euro och uppåt för en dags hyra. Bilen vi valde var i kategori B, en nästan helt ny mindre Kia, och kostade oss bara 61 euro. Fria mil så det enda som tillkom var bensin. Bilen drog i princip ingenting så trots att vi kört över halva ön så gick bensinkostnaden bara på 9 euro.

Morgonen då vi beställt bilen blev vi upphämtade utanför hotellet och blev sedan körda till biluthyrningsstället. Fick visa körkort, skriva på papper och betala och sedan fick vi nycklarna. Senast 08 morgonen efter skulle bilen vara parkerad utanför hotellet och nycklarna lämnade i receptionen så det var minst sagt ett smidigt tillvägagångssätt.

Vi hade googlat på en hel del spännande resmål och hade en klar bild över hur vi skulle lägga upp dagen men efter att ha kört upp för en lång serpentinväg såg vi en utsiktsplats där vi gjorde dagens första stopp.

Mirador Astronomico de Sicasumbre ska vara en perfekt utsiktsplats om man vill se stjärnorna nattetid på grund av dess höga punkt samt att det inte är så mycket annat ljus runtomkring som stör.

Nu var vi ju där runt lunch och det blåste otroligt mycket men den fantastiska vyn över vackra berg, djupa dalar och havet i fjärran kompenserade helt klart.

Fortsättningen på vår dag i hyrbil kommer inom kort, där kommer ni få läsa om staden Ajuy, dess lavastrand och magnifika grottor.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.