Förvirring, förväntningar & tacopizza

Första veckan på nya jobbet är avklarad och trots att jag är snurrig av alla förkortningar, nya program och information så har jag lärt mig en del. 

Iklädd blå rock, varselväst och skor med stålhätta har jag under veckan besökt fabriken tre gånger. Det är riktigt maffigt där inne och när man börjar tänka på alla processer som måste fungera så går det upp för en hur otroligt komplext och stort det är. Drivaxlar har fått lite extra uppmärksamhet då det är dem som ingår i mitt ansvarsområde. Ordet propshaft har aldrig tidigare ägnats så många tankar åt som det gjorts under denna vecka! Men jag har å andra sidan aldrig tidigare ägnat några tankar åt moment- plus vinkeldragning, plastisk förlängning eller poka yoke heller.

Det är dessutom svårt att inte bli riktigt sugen på en ny härlig Volvo! I tisdags (läs: snöKAOS) hade jag velat ha en fyrhjulsdriven SUV – till exempel den härligt blå XC60 som jag dregglat över i veckan. 

Förväntningarna på nästa veckas spännande möten och utbildningar är höga och jag ser fram emot att bli än mer förvirrad och upplärd.

Men nu är det helg och jag inledde den med att sova, precis som jag gjort varje eftermiddag denna veckan. Jag har bokstavligen talat varit helt slut varenda eftermiddag. I torsdags och igår lyckades jag hålla mig vaken någon timme efter middagen men sedan behövdes den där sömnen. Jösses så många timmar jag sovit denna vecka – helt klart välbehövligt! Utöver att det är bra att sova så har det ju dessutom gjort att jag inte haft tid för att längta efter chips – riktigt positivt med tanke på mitt tidigare chipsberoende *ler* 

Imorgon ska sonen på två barnkalas (direkt efter varandra dessutom) och dottern ska leka med två kompisar. På söndag är vi inbjudna till grannar och sedan är helgen slut,.. men det väljer jag att inte tänka mer på redan nu! 

Jag tänkte istället inspirera med en vegetarisk tacopizza. Mmmm, så galet gott! Pizza med tomatsås (recept), paprika, Hälsans Kök färs, Spice Masters ekologiska tacokrydda och riven ost. 

IMG_3997

Har äntligen lyckats med en pizzadeg jag är riktigt nöjd med. 

Ingredienser:
25 g jäst
2,5 dl vatten (37 grader)
5-6 dl vetemjöl
0,5 msk olivolja
en nypa salt

Jag lät degen stå och jäsa i närmare en timme och delade sedan upp den i fyra delar. Det blev då fyra portionsstora pizzor (cirka 30-35 cm i diameter) och botten blev sådär härligt lagom tunn (enligt mig själv).

Vår ugn med 4D-varmluft är extremt effektiv och jag tyckte att det blev perfekt att ha inne pizzorna i 5 minuter på 200 grader och sedan ytterligare 6 minuter i 250 grader. Bytte plats på de två plåtarna efter 6 minuter. I vår tidigare ugn har 275 grader i 12 minuter fungerat utmärkt.

En reaktion på ”Förvirring, förväntningar & tacopizza

  1. Kul att nya jobbet verkar bra! Har själv aldrig förstått vad beredare gör men det är antagligen för att jag är ointresserad haha 🙂

    Pizzadegsreceptet är samma som det jag brukar använda fast jag tror jag har lite mer mjöl i.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.