Förtätning i högra lungan

Idag skulle ha varit en rolig dag! Först BVC, sedan träffa en väninna som jag inte träffat på ett bra tag nu. Tindra och Charlie (hennes ena son) skulle fått leka, och vi skulle fått umgås och bara haft trevligt. Dagen blev inte riktigt så…

BVC besöket började bra, Tristan väger nu 4450 gram och är 54 cm lång. Hon frågade hur han mådde och jag sa att han har mycket slem och att jag använder koksaltlösning men att det inte direkt hjälper. Hon kollade då lite närmre på honom och såg att han andades ansträngt. Hon hämtade poxen och såg att syremättnaden låg på 83 och den ska ligga på runt 94. Hon hämtade en läkare som undersökte honom och sedan skrev läkaren en remiss till barnakuten.

Väninnan som väntade på oss utanför BVC fick jag bara pratat snabbt med, och sedan åkte vi till Östra. Jag, Tindra och Tristan var där från tio till tre, det var ett jävla helvete att sitta där med två barn. Tindra ville inte sova, hon skrek och höll på och efter två timmar fick jag henne äntligen att sova.

En bra läkare fick vi prata med, han ville röntga lungorna på Tristan. Först en röntgen, sedan tillbaka till akuten, sedan röntgen igen, sedan tillbaka till akuten, vänta där, träffa läkare – prata om förträngning i högra lungan, röntgen igen i annan vinkel, vänta 1 timme på att läkaren skulle kolla röntgenbilden, tillbaka till akuten… A, i vilket fall så visade snabbsänkan inget tecken på infektion och det var ju bra, de hade talat om lunginflammation tidigare. Men en förtätning på högra lungan är det, de vet inte varför (blev informerad om lungcancer och fan vet allt) men då han inte gått ner i vikt, inte har feber och ingen hög sänka så fick vi åka hem och så ska vi komma in igen om ”något” blir värre… vad nu något är..

En reaktion på ”Förtätning i högra lungan

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.