Förskola för Tristan?

Förskolechefen ringde och frågade om vi ville få in Tristan på förskolan redan nästa vecka. Jag sa att jag inte kunde besluta det bara sådär och bad om att få återkomma.

Har tänkt på detta hela dagen och det har stört mina koncentration när jag egentligen behövde skriva på kandidatuppsatsen idag. Usch vad jag har tänkt, tänkt, tänkt och tänkt!

Det handlar ju om samma förskola som Tindra går på så det kändes ju bra. Dessutom behöver han bara gå där 15 timmar i veckan, precis som Tindra gör, och det känns ju bättre än att låta honom gå där heltid direkt.

Men han känns ju så liten… När de är ute kommer han inte kunna göra något, så han kommer få sitta i sandlådan under hela tiden de är ute. Alla barnen kommer pilla på honom, usch det är verkligen något jag inte gillar (det gäller inte Tindra men det känns annorlunda med honom..). Jag känner mig så hemsk som ens funderar på att skola in honom redan nu.

Han fyllde ju 1 i mars och jag är mycket medveten om att det vid 1 års ålder är fullt normalt för barn att börja förskolan. Tindra började när hon var 2år fast redan när hon var 1,5år märkte vi att hon faktiskt behövde det sociala umgänget. Jag har läst på många ställen att barn inte behöver något socialt umgänge förrän de är tre år men det håller jag inte alls med om och menar istället att det är högst individuellt, precis som allt annat här i livet.

I vilket fall så har jag under dagen försökt motivera för mig själv varför han ska börja förskolan nästa vecka. Det blir lättare för mig att plugga – fast terminen slutar ändå om bara en månad.
Jag kan börja jobba – en klar fördel.
Jag har tänkt i banorna att jag emellanåt bara vill få lite tid att tänka själv, och det hade jag ju såklart fått om han börjat på förskolan, men nä… jag kan faktiskt inte… får tårar i ögonen bara av att tänka på att lämna honom där, utan sin mamma eller pappa…

Så nä, jag har bestämt mig. Det blir ingen förskolestart för Tristan förrän i augusti! Får jag ett jobberbjudande så kommer jag kanske ångra mig, fast allt blir perfekt i slutändan så jag är inte orolig.

Åhh, känner mig lättad över att ha tagit detta beslutet och ser fram emot ännu en dag med skrik och gnäll tillsammans med min underbare lille son 😀

2 reaktioner på ”Förskola för Tristan?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.