Förflyttning till Mölndals Neonatal – 32+5

Idag förflyttades min lille gosse till Mölndals lättvårdsavdelning. De har pratat om det ända sedan i onsdags kväll men bb tillät inte att jag åkte eftersom blodvärdet var så lågt, och sedan fick jag ju blodtransfusion under torsdagen. På fredagen var det fullt på Mölndal och likaså under helgen, men idag blev det förflyttning!

Åkte till Mölndal och var där ett par timmar på dagen, men eftersom jag gärna ville bli körd hem av mamma efter att hon slutat jobba så blev det inte en så lång vistelse där idag. Mölndals neo är inte alls lika mysig som Östras. Allt känns slitet och i rummet han ligger i nu är det som en lång gång med barn på varje sida och så kan föräldrarna dra för draperier när de sitter där inne.

Tristan har inte behövt sin syrgasgrimma något mer och har nu verkligen förstått hur han ska göra för att kunna ammas, men han orkar inte suga mer än två tag och efter det somnar han direkt. Gulsotsvärdet var precis under gränsvärdet så nu ligger han och solar. De tror dock inte att han behöver göra det så många dagar, eftersom värdet ändå var så bra.

Typiskt killar att alltid kissa (gärna rakt upp) när man ska byta blöja… Det lyckas han med vid nästan varje blöjbyte, så det blir många byten av sängkläder i hans lilla säng.

Har dåligt samvete för att jag inte var där så länge idag, men jag känner verkligen att jag vill umgås med Tindra. Har inte fått göra det ordentligt på lite drygt sex veckor, och det är tufft. I början blev hon jätteglad varje gång hon såg mig men efter ett tag började hon med att låtsas att inte se mig. När jag kom tittade hon bara åt ett annat håll och ville inte kolla på mig alls. Jag har nu förstått att hon gjorde så för att hon tyckte att det var lättast att hantera situationen på det sättet, genom att inte släppa mig för nära inpå eftersom hon visste att jag skulle åka igen. Så nu när jag blivit utskriven vill jag egentligen vara med henne hela dagarna så att hon förstår att jag fortfarande finns här och att jag älskar henne! Det blir dock lite svårt eftersom jag även vill vara med Tristan, och måste åka dit för att lämna mjölk och sitta med honom hud mot hud samt även försöka få honom att amma så att vi slipper sonden om ett par veckor. Är kluven och vet inte hur jag ska lösa detta, sköterskorna på neonatal vill att man helst ska vara där vid varje mål – som är var tredje timme, men det går ju inte att lösa praktiskt. Känner mig elak som inte ägnar mer tid på neonatal men vill verkligen ägna dagarna åt min älskade dotter också…

2 reaktioner på ”Förflyttning till Mölndals Neonatal – 32+5

  1. det låter verkligen inte lätt.. du är duktig som försöker få ihop det för alla parter..
    var tredje timma låter som en omöjligthet.. det tar ju en stund att åka fram och tillbaka till mölndal med..

    snart tror jag att ni får ta hem eran son.. har verkar vara stark!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.