Födelsedagskalas och firandet av att vår son fötts

Firandet av att vår sons fötts kan även läsas som en typ av namngivningsceremoni.
För Tindra hade vi en stor namngivningsceremoni kombinerat med vår bröllopsbuffé. Lite drygt 80 gäster, vi hade hyrt en stor lokal och vi hade gjort all mat själva. Bröllopstårtan och namngivningstårtan gjorde jag också själv. Det var väldigt trevligt, men aldrig att jag gör mat till så många igen.
Så denna gången gjorde vi det mycket enkelt! Bara närmaste släkten bjuden (min mamma med familj, min pappa och farmor, min mormor, Rickards mamma och Rickards syster med familj).

Vi hade verkligen tur med vädret och dukade upp långbord utomhus. Jag hade gjort i ordning bandpasta och en röra utav purjolök, zucchini, champinjoner, spenat, fetaost, tomater, matlagningsgrädde och vitlök. Receptet har jag fått ifrån Michaela som hade lagat det när vi åt middag hos dem för ett par månader sedan. Mycket lyckat och gott blev det!

Till efterrätt hade jag gjort bakelser av smördeg som jag stansat ut till hjärtan och gräddat i ugnen. De var fyllda med grädde och hallon – ruskigt gott!
Hade även gjort en tårta, en mycket enkel sådan. Tårtbottnar och grädde med oboy/kakao smak emellan och runt om tårtan och sedan riven mjölkchoklad ovanpå.

Tristan fick pengar från morfar och gammelfarmor. Resterande gåvor är fotade nedan:

Gammelmormor gav body från Blingo, ett par byxor och pengar.
Farmor hade köpt ett babygym
Gammelmorfar (som tyvärr inte kunde närvara) hade
köpt body och byxor från Blingo och en söt mugg
som det står lillebror på

 
Mormor hade virkat en jättesöt gris, en kofta och en napphållare (som tyvärr inte blev lika fin som grisen och koftan.. men den var tydligen väldigt jobbig och svår att göra), och köpt en bok med prassel och massa annat kul.

Min stora tjej fick en mugg från mormor och från gammelfarmor en sådandär klump som man lägger i badet så utvecklas det till en handduk.
Jag själv fick bland annat blommor, pengar, en äggdelare (vår gick sönder förra veckan), en tomatplanta i en handdrejad kruka, en Rosti bunke, en vinäger- (likadan som vi har olja i) samt vattenkaraff från Rosendal. Från min älskade mor och hennes man samt mina småsyskon fick jag dekorspritsen från Lékué, spagettimåttet (eftersom jag alltid gör för lite eller för mycket spagetti) från Joseph Joseph och spagettiburken (för att matcha alla våra andra burkar) från Brabantia

Nu är jag helt slut! Diskmaskinen går för tredje gången men det finns stekpannor, tårtfat osv. kvar att diska.. Skönt att det dröjer ett år till nästa gång 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.