Född: 2001-06-08 Avliden: 2012-01-24 — Vår älskade Evelina

I maj 2006 träffade jag henne för första gången. Hon var då nästan 6år gammal. Första mötet var fylld av skräckblandad förtjusning och jag hade till en början svårt att förstå hennes signaler. Men jag vande mig snabbt och när vi 2007 flyttade till första lägenheten i Kungälv tillsammans låg hon alltid vid våra ben i soffan när vi såg på film, och många kvällar sov hon med oss i sängen.

Jag minns dagar då Rickard jobbade och jag var ledig och jag och Evelina låg i soffan och slappade hela dagen lång…

2008 flyttade vi till huset i Kärna. Det var på två våningar och hon fick inte längre sova med oss i sängen, då hon enbart kunde gå upp för trapporna, men inte ner igen. Jag minns att Rickard saknade att ha henne vid fötterna i sängen och vi tog ner vår madrass och la på golvet i vardagsrummet för att sova bredvid henne. Det var inte så bekvämt, så gångerna efteråt gick vi istället ut i gäststugan och tillbringade natten därute med Evelina liggandes vid fötterna.

Det lilla huset som jag byggde och målade åt Evelina
Evelina fick en bebis, Rasmus, som föddes sent år 2008. Hon var verkligen som en mamma åt honom, och de älskade varandra väldigt mycket.
Jag älskade dem bägge två och vi låg ofta och myste allihop i soffan.
Sommaren 2009, när jag var stor och gravid med Tindra:

Evelina fick följa med ner till havet ett par gånger. Hon gillade att slicka på algerna som smakade salt och stod och bubblade vid vattenbrynet. Sundhammar, låg såpass långt bort att vi var tvungna att ta bilen dit – i alla fall då vi hade Evelina med – och hon var en bilvan gris. Ville alltid ha sällskap i baksätet och tittade gärna ut på vägen mellan sätena.
 Tindra föddes och till en början var Evelina väldigt rädd och osäker. Hon var mycket känslig för höga toner och blev rädd när Tindra grät/skrek. Men så fort Tindra blivit lite större, och Evelina vant sig, så gick allt utmärkt. Evelina förstod att Tindra var liten och tog alltid hänsyn till henne, en hänsyn hon inte visade oss vuxna. Tindra och Evelina har haft många fina stunder tillsammans.

Oktober 2010 flyttade vi hit till Sankt Jörgen och medan vi borrade fick Evelina ha hörselskydd på sig så hon slapp höra det höga ljudet.
Vi köpte ny soffa i samband med att vi flyttade hit, och i praktiken innebar det att hon aldrig fick komma upp i soffan längre. Något jag nu ångrar djupt…
Men eftersom Tindra fanns, blev det mycket lek på golvet och Evelina ville alltid vara med på ett hörn. Speciellt när Tindra hade något ätbart *ler*

Även Evelina behövde duschas och hon fick många gånger vara med i badet eller med Rickard när han duschade. 

Tristan föddes och Evelina var denna gång van vid bebisskrik. Det var bara de första dagarna som hon var lite misstänksam mot den nyinflyttade individen. Två barn tar mycket tid och energi och Evelina fick, i alla fall utav mig, mindre uppmärksamhet och kel. Men hon ville alltid vara med ändå och stod gärna och kollade på.
Många fina minnen med vår underbara gris, men det kommer inte tillkomma några nya efter idag…
Hon har den senaste veckan blödit från underlivet och vi har försökt hitta en veterinär som tar sig an grisar, men det var lättare sagt än gjort. Efter många samtal fick jag namnet på en man som arbetar på Västra Djursjukhuset, och jag ringde dit. Fick höra att de inte tar sig an grisar men jag tryckte på och bad henne höra med mannen jag fått namnet på. Han åtog sig uppdraget och vi fick en tid redan idag, så vi kunde komma dit och han kunde undersöka henne. Evelina har länge haft en knöl vid rumpan, men inte haft ont vid den, så vi har varit lite beredda på att hon kanske inte skulle leva så länge till, men när hon nu började blöda kändes det mer akut.
Rickard väckte Tindra imorse så hon kunde få säga hejdå. Jag hann tyvärr inte få fram kameran för att fota när de bägge pussade henne… Rickard förklarade för henne att Evelina förmodligen inte skulle följa med oss hem och Tindra var mycket mån om att Evelina skulle ha täcket på sig för att inte frysa och ha ont.
Veterinären konstaterade att hon hade en tumör som spridit sig och att hon förmodligen hade livmoderhalscancer. Vi ville inget hellre än att hon skulle få ett värdigt avslut och ville absolut inte att hon skulle lida… 
Hon fick en narkosspruta och somnade lugnt in i Rickards knä. Efter det fick hon den dödande sprutan och den tog direkt, något veterinären varit lite rädd för eftersom hon inte har så många ytliga blodkärl. Han pratade om att det kunde komma att behövas att sticka en lång kanyl rakt in i hjärtat på henne och vi var väldigt tacksamma för att det inte behövdes.
Det kändes väldigt underligt att komma hem till ett hem utan gris… det har varit Rickards vardag i närmare 11 år och min i närmare 6 år. Vi saknar henne oerhört och tycker det är otroligt synd att våra barn inte fick växa upp med henne. Tindra kommer förmodligen att komma ihåg henne, med hjälp av bilder vi kommer att visa henne, men Tristan kommer inte att minnas henne alls…
Vi älskade dig oerhört mycket, kära Evelina Larsen <3

En reaktion på ”Född: 2001-06-08 Avliden: 2012-01-24 — Vår älskade Evelina

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.