Fetaostgratinerad rödbetsgryta

Jag sitter i skrivande stund i en idrottshall, sonen spelar innebandy och dottern gör läxor. Är hungrig och tänker på den otroligt goda middag vi åt igår; fetaostgratinerad rödbetsgryta.

En enkel rätt som tar runt 30 minuter att göra.

Ingredienser:
800 gram rödbetor
500 gram potatis
100 gram morot
400 gram vitkål
1 gullök
1 skivad vitlöksklyfta
2 tsk svartpeppar
1 msk buljong (1 tärning)
1 liter vatten (eller så det precis täcker)

Krydda:
1 msk vitvinsvinäger
Salt
Peppar

Till servering:
Ris
4 skivor vitt bröd
1 msk olivolja
150 gram fetaost

Skala och tärna rödbetor, potatis och morötter. Skär vitkål i mindre bitar. Skär gullöken fint. Lägg alla ingredienser till grytan i en kastrull och låt koka 20 minuter.

Koka ris under tiden.

Tärna brödet och sprid ut på en plåt. Ringla över olja och rosta på 250 grader högt upp i ugnen i fem minuter.

Häll av det mesta av vattnet från grytan. Smaka sedan av med vitvinsvinäger, salt och peppar.

Servera ris till grytan med det rostade brödet, tärnad fetaost och ringla över lite olivolja. Smaklig måltid!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.