Fårup Sommerland

Igår var vi inbjudna på pressbesök till Fårup Sommerland – utsedd till Europas näst bästa nöjespark såväl 2015 som 2016. Dessutom har nöjesparken Danmarks största vattenpark – och den är riktigt riktigt bra!

Vädret var lite för varmt för att köa till åkattraktioner, men perfekt för bad så i det gigantiska badlandet vistades vi många timmar. Massvis med olika vattenrutschbanor, för såväl riktigt små barn som större barn och även för vuxna. Det finns även en vågbassäng som övervakades av flera badvakter (stort plus enligt mig som har stor respekt för dessa vågbassänger).

Är vädret bra rekommenderar jag faktiskt två dagar till parken, vi skulle utan problem kunnat tillbringa hela dagen i badlandet.

Som skrivet tidigare är danskarna otroligt duktiga på lekplatser och Fårup är inget undantag. Studsmattor och lekplatser finns på flertalet ställen i hela parken och medan barnen leker kan de vuxna andas en stund på en av alla bänkar.

Dessutom finns möjlighet till såväl skytte och ponnyridning och det mest fantastiska med detta är att det inte kostar något – utöver inträdet som redan är betalt.

Åkattraktioner finns det såklart gott om också, och även om vi tillbringade mest till i badlandet hann vi åka en hel del.

Fårup har en app man enkelt kan ladda ner med kötider för attraktionerna, karta etc med deras fria wifi. Smidigt så att man redan på förhand kan kika efter vilken attraktion man ska satsa på härnäst. På så sätt sparar man en del tid.

På tre dagar har vi alltså avverkat tre sommarland och vi har haft fantastiska dagar på alla tre. De är så otroligt bra allihop – men på olika sätt och jag rekommenderar varmt ett besök på alla tre!

2 reaktioner på ”Fårup Sommerland

  1. Det ser fantastiskt ut ! Jag har faktiskt aldrig varit på semester i damnark, men har hört så mycket gott om både Fårup och djurs sommerland, så nästa sommar kanske vi borde åka dit !!
    Kram

    1. Det finns otroligt många bra ställen i Danmark att åka till. Kan rekommendera Skallerup och Ree Park också 😊
      Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.