Familjen Larsens dag – långt inlägg

Hmm… vart ska jag börja?..

Tristan vaknade 06:00 men fick ligga kvar och prata med sig själv. Tindra vaknade 07:00 och så var dagen i gång… Äta frukost, duscha, klä på sig själv och barn osv..

Jag och Tristan gick vid 08:20 för att åka till läkaren. Rickard åkte och lämnade Tindra på förskolan och skulle sedan hem och göra sig iordning för den anställningsintervju han skulle på mitt på dagen.

***


Hos läkaren blev jag (enligt mig själv) illa bemött. Det var en annan läkare än igår och han påstod att eftersom tristan var glad och skrattade så kunde han inte vara andningspåverkad. ”Av erfarenhet kan jag säga att ett barn som är andningspåverkat inte är glad” … Han menade dessutom att om tristan var glad igår med (vilket jag sa att han var) så visade poxen fel och han syresatte sig inte alls dåligt…
Ren bullshit alltså! Som alla troligtvis förstår blev jag irriterad och talade även om det…
Först då lyssnade läkaren på Tristan och sa direkt att han behövde adrenalin…
Det fick han och sedan skulle läkaren lyssna igen efter 20 minuter. När han lyssnat sa han att jag skulle stanna kvar där i två-tre timmar och att han ville lyssna med jämna mellanrum… det tyckte jag lät absurt och frågade hur han hade tänkt att detta skulle fortsätta. Han menade på att vi skulle komma dit imorgon också, få åka hem och komma senare på dagen igen.

Då sa jag att om Tristan fortfarande är i behov av ventolin och adrenalin, då borde han vistas på sjukhuset.. Läkaren kollade då förvånat på mig och sa ”jaha, kan du tänka dig att åka dit? Han kommer ju säkerligen bli inlagd och jag har läst i journalen att ni varit där en del, så jag trodde du inte du skulle vilja det”…
I vilket fall så skrev han en remiss, ringde akuten och förvarnade om att vi skulle komma och sa att vi kunde åka hem och packa lite grejjer och sedan åka in. Så det gjorde vi.

Väl på akuten syresatte sig Tristan bra (men han hade ju å andra sidan fått adrenalin på backa barnmedicin). Sköterskan som tog emot oss tyckte därför att vi kunde åka hem igen…

NEJ, sa jag och vi fick träffa en läkare. Läkaren tyckte tyvärr dock detsamma. Hon sa att läkaren som skrev ut Tristan förra torsdagen förmodligen hade tänkt att han skulle åka dagligen till backa barnmedicin istället för att behöva vara på sjukhuset. Jag talade om att så inte var fallet och att jag ville ha en utredning och inte tänkte åka hem!

Efter 45 minuter kom hon tillbaka, med bister uppsyn och sa ”du vill ju inte åka hem, så jag har ordnat ett rum på akut korttidsvård och så ska ni få träffa en lungspecialist imorgon, för det är väl det du vill?!”
Förutom hennes tonfall lät det bra tyckte jag och sa att det var så jag ville ha det. En läkarstudent kom in på rummet och skulle få lyssna och hon sa ”utandningen är mycket längre än inandningen och han låter väldigt mycket, har han fått ventolin?”
Läkaren sa inget mer än ”hämta sköterskan och be henne ordna ventolin”.

Jaja, vi är på avdelningen sedan ett par timmar tillbaka och han får adrenalin/ventolin konternuerligt. Imorgon ska vi få träffa en lungspecialist som jag verkligen hoppas ska hjälpa på något sätt.

Lillkillen för ett par timmar sedan – en glad liten skrutt

***
Någon gång under tiden ringde Rickard, som varit på anställningsintervju, och sa att han börjar på torsdag 😀
Han hade alltså fått jobbet! Redan efter en kvart på intervjun var det fastställt att han skulle få jobbet, ”de var rätt sålda på mig” sa Rickard. Så på torsdag klockan 10 börjar han som lärare på Lernia *ler*

Är jätteglad för Rickards skull, han har sagt vid ett flertal tillfällen att han tyckt att det var så himla roligt att jobba som gymnasielärare att han gärna vill jobba som lärare igen, men han vill inte gå hela lärarutbildningen.

Känns lite underligt bara, Rickard har ju varit hemma på vardagarna sedan Tindra föddes för att kunna vara delaktig i hennes uppväxt. Egentligen vill han ju vara hemma även under Tristans uppväxt, men eftersom han vantrivs sedan han blev omplacerad till Siba (då CC la ner efter brand) och känner att han behöver inkomst från ett heltidsjobb inför flytten till Tuve (då hyran blir högre och givetvis insatsen också) så har han sökt en del jobb det senaste.

***

Tristan har precis fått kvällsmat och sover nu för natten. Själv har jag tagit en paus från skolarbete som jag suttit med sedan vi kom upp till avdelningen… ska strax börja med det igen. Har i alla fall skrivit hälften på denna uppgift 🙂

2 reaktioner på ”Familjen Larsens dag – långt inlägg

  1. Men ååååh han kunde ju ha jobbat extra som lärar vikarie för mig lite då och då på vardagarna.. nån timme här och där :). Innan han fick detta jobb. Men superkul att han fått ett jobb med det han gillar!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.