Ett viktigt beslut

För ett par veckor sedan tog jag ett beslut. Ett beslut jag eventuellt kommer att ångra någon dag, men som kändes rätt när jag tog det och som tur var fortfarande känns rätt.

Jag tog beslutet att sälja alla mina syartiklar. Jag älskar att sy och när jag suttit och sytt har jag kunnat släppa alla andra tankar. Sömnaden hjälpte mig mycket efter en stressig vinter och det har varit roligt att sy kläder till barnen som de tyckt om. Kläder som de fått vara med och påverka.

Jag har under det senaste året fått ett antal frågor gällande om jag börjat sy för att vi inte har råd att köpa kläder. Jag har skrattat varje gång men det har varit svårt att övertyga personen som frågat. Till alla er därute som eventuellt undrar detsamma så kan jag meddela att min vanliga symaskin kostar närmare 9.000 kronor och min overlock 12.000 kronor. Lägg därtill alla tyger som jag knappt fått plats med, alla sytidningar, alla nålar och trådar, knappar och stretchband, dragkedjor och limpennor, storlekslappar och så vidare. Det är definitivt inga småsummor kan jag lova.

img1479481553631

Men jag säljer inte mina syartiklar för att få pengar. Alla tyger som jag låtit klippa upp i längder jag tyckt passat,.. Det är ju inte direct som så att det kan säljas för fullpris. När beslutet började formas inuti mitt huvud hade jag en tanke om att sy upp alla tyger innan jag sålde maskinerna, men jag insåg relativt snart att det bara blev en ännu större stressfaktor. Stressfaktorn, det är den stora anledningen till att jag nu säljer av allt. Stressen som uppstår när jag vill sy men inte hinner.

Jag har fått så många råd om att jag bör stoppa undan maskinerna, gömma dem, låta någon annan ta hand om dem ett tag, för att jag förmodligen kommer ångra mig om jag säljer dem – speciellt när jag köpt så fina maskiner. Råd skrivna och sagda i all välmening, men jag känner ändå mig själv bäst av alla. Det har inte hjälpt mig trots att jag stoppat undan maskinerna, trots att maken sagt att jag ska försöka sluta tänka på dem som stress, trots att han sagt att vi kan köpa kläder ett tag och att jag bara kan sy när jag känner att jag har tid.

Därav mitt beslut och idag lämnade jag ifrån mig min overlock. De flesta tyger är även dem sålda och alla tidningar samt sytillbehör är sålda. Och vet ni, det känns bra! Jag mår så bra när jag kikar in i alla tomma skåp hemma och funderar på hur jag ska organisera om för att få bättre struktur.

Önskar er alla en riktigt härlig helg! Jag och mannen får en kväll utan barn och jag har försökt stoppa mig in i det sista med att boka in något. Jösses så svårt att bara åka hem, inte utnyttja ett tillfälle utan barn till att gå på bio eller liknande. Jag behöver knappast nämna att min make tycker att jag är lite väl intensiv emellanåt?! Nåja, det kan inte hjälpas och det är ju tur att han älskar mig ändå. Stor kram till er alla.

3 reaktioner på ”Ett viktigt beslut

  1. Verkligen tråkigt att behöva skiljas från sina saker, men måste kännas skönt också på ett sätt. Önskar att jag kunde sy, men känner redan nu på mig att maskinen bara skulle stå och samla damm ändå.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.