Erkännande, misstag och lärdom

God morgon alla pigga och glada individer =)

Jag sitter på jobbet, försöker få ordning på alla jobbiga case så att jag förhoppningsvis kan rensa inkorgen lite.

Dagens erkännande är att jag inte är jättenöjd med vad jag lyckades åstadkomma igår… Igår morse innan jag gick till jobbet startade jag en tvättmaskin. Jag satte den på 30grader ull på grund av att jag skulle tvätta ett par ull tights. Jag har tvättat dessa ulltights många gånger och vet att de inte färgar, även fast de är mörkbruna. Lade därför i två av Rickards ljus skjortor och en beige UNDERBAR klänning. Lade i ytterligare en klänning som skulle må bra av att bara tvättas i 30 grader. Hade sedan ytterligare en klänning som skulle tvättas i 30, med ljus överdel men vinröd underdel. Jag trodde att jag hade tvättat denna förut och hade därför inte en tanke på att den skulle kunna FÖRSTÖRA all annan tvätt….

14:04 fick jag ett sms från Rickard: ”Du färgade min skjorta fett! Synd.”
Jag: ”VA?”
Rickard: ”Samt din Odd Molly klänning. Den blev rosa.”
Jag: ”Rosa? Var det någon av klänningarna som färgade rosa? FAN!! Ta foto snälla”
Rickard: ”En av dina klänningar var ju röd nertill..”
Jag: ” Fan! De var ju tvättade innan så jag trodde definitivt att color catcher skulle klara det 🙁

Fick två foton från Rickard   :

Jag: ”Näe, helvetes jävla skit. Jag måste köpa klorin ikväll och bara ha i lite i tvättmedelsfacket och hoppas det kan lösa upp färgen…”

Försökte fortsätta jobba men var fruktansvärt upprörd….

Fick 14:22 ett till sms från Rickard: ”Förhoppningsvis syns det mindre när det torkatt”
Jag: ”Inte så troligt… Hur ser din skjorta ut då?”
Rickard: ”Ena ärmen är helt förstörd typ så jag lär inte kunna använda den som den är nu”
Fick ytterlygare ett foto:

Jag: ”Förlåt. Puss”

Så inte nog med att jag förstört en underbar fin klänning så hade jag förstört Rickards skjorta. Och då Rickard köper skjortor från The shirt Factory, som kostar lite mer än en på exempelvis Kappahl, så kändes det ju inte jätteroligt…

När jag kom hem från jobbet utforskade jag förstörelsen… Rickards skjorta var mycket riktigt rosa längst ner på ena ärmen och min Odd Molly klänning var rosa fläckvis. Om den hade blivit jämnt rosa färgad hade det kunnat vara ok, men inte när det var rosa fläckar lite överallt… Kollade dessutom på klänningen som var boven i dramat, ytterligare en Odd Molly klänning och överst på den, där den är ljus, var den också fläckvis rosa/röd…
Jag lät boven i dramat hänga kvar i skamvrån och la i Rickards skjorta och min förstörda klänning i tvätten, hällde i klorin i tvättmedelsfacket och startade maskinen. När tvätten var klar var jag förväntansfull men tyvärr hade det inte lyckats =(

Hällde upp klorin och vatten i en hink och lät skjortan ligga där en stund. Det blev bättre men inte helt bra. La den utanför hinken en stund medan jag la i den ljusa klänningen. Lät den ligga i närmare tio minuter och tog sedan upp den. JA, inga rosa fläckar mer, men givetvis var klänningen ljusare än innan. Tittade då på Rickards skjorta igen och såg att den bruna tråden blivit ljusare på vissa ställen – SKIT!

La in bägge plaggen i maskinen igen och hoppades bara på det bästa.
Orkade tillslut inte vara vaken längre och la mig för att sova. Imorse tog jag ut klänningen och skjortan ur maskinen. Förbannade mig själv lite över att jag inte haft med bandet runt klänningen i blekningen & tvätten så att de varit i samma färg… men men, de rosa fläckarna var borta och den hänger nu och torkar. Jag hoppas jag möts av en positiv syn ikväll när jag kommer hem och klänningen torkat.
Vad gäller Rickards skjorta så vill jag inte ens uttala mig… Vi får se hur den ser ut när den torkat helt eneklt..
Klänningen som var boven i dramat la jag in i tvätten, utan att lägga i något annat, imorse och hoppas att den färgar det ljusa jämnt rosa så att den inte förblir fläckig.
Gårdagens lärdom: Tvätta varje plagg ENSKILT! Alltid!

En reaktion på ”Erkännande, misstag och lärdom

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.