Envis, styrkepass & mer odling

Jösses, jag blir så otroligt intensiv när jag kommit på något jag vill göra. Jag skrev ju igår om våra odlingsplaner och drömmar (som du kan läsa om genom att klicka på länken) och jag har redan börjat förverkliga dessa. 

När jag vill ha något blir jag dessutom otroligt envis och har nu kört ett styrkepass! 18 stycken 35 kilos tunga jordsäckar lyfte jag inte mindre än tre omgångar. Först från pall till vagn, sedan vagn till bil, sedan bil till förråd. 12 utav dem skulle dessutom till förrådet där nere så det blev lite trapplöpning också (de övriga 6 fick ligga vid förrådet här uppe). 

Jag insåg dock rätt omgående inne på Hornbach att jag dels skulle haft med handskar (då jordsäckarna var blöta och jordiga eftersom vissa säckar gått sönder) och dels att varken ulljacka eller kavaj var några vidare bra klädesplagg för detta tillfälle. 

Nåja, jag kavlade upp jackärmarna och lyfte på de första 12 säckarna på vagnen – fick sedan gå och tvätta händerna och träffade då på en anställd som vänligt frågade om jag ville låna handskar. Ja tack!! Eftersom inte fler säckar fick plats på vagnen fick jag gå till kassan och betala för såväl säckarna som lite fler gängade stänger, skruvar och beslag. Lastade in allt i bilen och gick sedan tillbaka in. Eftersom jag ville ha precis alla säckar de hade (och egentligen ytterligare 6 säckar) så frågade jag den vänliga butiksmedarbetaren om det möjligtvis gick att tejpa de säckar som gått sönder lite, för att slippa jord i hela bilen. Lastade sedan på deras sista sex säckar och passade på att fråga när de skulle få in fler. 

När detta var betalt och bilen fylld med fler säckar så gick jag tillbaka för att lämna tillbaka handskarna jag fått låna. Såg då vackra blommor, vid namn ranunculus asiaticus mix, som skulle tåla frost och tyckte att de skulle passa bra i krukorna vid ingången. Köpte med mig fyra sådana blommor.

Nu kan man ju tro att jag var nöjd och skulle åka hem. Men nä, jag tänkte att det var lika bra att köpa ett par fler odlingskragar när jag ändå höll på och åkte därför för att köpa ytterligare tre stycken. Blev sugen på fler kravmärkta kryddväxter och det blev en med citronmeliss, en med grapefruktsmynta och ytterligare en med gräslök. Gräslökstokiga dottern måste ju få äta så mycket gräslök hon vill *ler* 

Eftersom bilen nu var helt full blev jag så illa tvungen att åka hem, även om jag gärna köpt med mig både tomatplantor och jordgubbsplantor. Är dock övertygad om att kontokortet ville vila lite då det under ett par få dagar fått offra 7800 kr på mina odlingsdrömmar.

20160329_182656

Att odla ätbart är maken min otroligt positivt inställd till men blommor tycker han är onödigt. Jag däremot tycker att blommor är vackra. Blommor utanför huset tycker jag gör entrén mer välkomnande. Blommor gör mig glad helt enkelt! Och fint blev det.

blommor

Fortsättning följer,..

2 reaktioner på ”Envis, styrkepass & mer odling

  1. Visst är det ett tungt jobb att pyssla i trädgården, men jag ÄLSKAR det !
    Gratis motion och frisk luft.
    Jag måste åka och köpa massor med täckbark och gödsel till vår häck här inom kort !
    Sen skulle det ju planteras några buskar oxå, och växter i fina krukor !! 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.