Enfärgat med randiga detaljer

Tänk så mycket lättare det är att kunna utnyttja mycket mer av ett tyg som det inte är ett tryck på som ska mönsterpassas eller att ett motiv ska vara i mitten av tröjan eller liknande.

Jag som till en början älskade tygen med digitaltryck har nu funnit glädje i att sy i enfärgade och randiga tyger. Den stilrena känslan infinner sig direkt och det är riktigt roligt att se hur en enfärgad tröja förvandlas genom att få en randig ficka påsydd. De randiga armbågslapparna blev på nedan tröja pricken över i:et.

IMG_3184
Denna tröja är sydd i ekologisk GOTS-certifierad röd ribb med detaljer i röd/vit-randig ribb från Andersson & Hjalmarsson. Den röd/vit-randiga ribben är rester från det som blev över från sonens tröja med slips som jag sydde för ett par dagar sedan (se här). Fördelen med att inte använda tyg med större figurer på är ju att mindre slattbitar kan användas – bitar som jag annars skulle lämnat in för återvinning.

När lillkillen såg sin tröja frågade han om det var en tomtetröja. När jag skrattade och sa att det inte var det sken han upp och sa ”Åh, då får jag använda den alla dagar”. Så härligt när ens sömnad är uppskattad!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.