En typisk fredagskväll

Hur ser en typisk fredagskväll ut hos er?

När helgen är kommen vill jag att allt ska vara rent och fräscht hemma så oftast ägnar jag fredagskvällarna åt att städa. Är ju såklart ingen höjdare men jösses så skönt det är att lägga sig ren i rena sängkläder och vakna upp till ett hem som är rent och utan damm. 

Gårdagen var inget undantag men jag hade tänkt till lite extra och förberedde på morgonen en tvätt med sängkläder som skulle vara klar lagom till att vi kom hem. På så sätt sparade jag närmare 3 timmars tvättid och hann därför tvätta en hel del mer när jag kommit hem. 

Medan jag dammsög, moppade, gjorde rent i såväl badrum som garderober och kök så var maken ute med barnen i skogen. När de kom tillbaka var middagen precis klar och det enda ur städsynpunkt som var kvar var att bädda nya sängkläder i alla sängar. 

Efter middagen blev det fredagsmys med chips, popcorn och kakor. Barnen ser i princip aldrig på TV längre (om det inte är någon film de vill se) men surfplattorna används desto mer. Youtube ligger högt på listan och sonen har hittat ett antal olika barnprogram på alla möjliga språk. Det engelska barnprogrammet Fireman Sam är det han mest tycker om och det är otroligt mysigt att se honom skratta till serien emellanåt samt snappa upp ett och annat engelskt ord. 

IMG_2789Kvällen, som blev rätt sen för oss allihop, avslutades med att barnen dansade till Gangnam Style, Ylvis The Fox och Frost Let it Go. Efter det däckade de omedelbums i sina sängar och ett tag efter det somnade även jag.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.