En lugn dag hemma med sjuka barn

Det första Tindra sa imorse var att hon var hungrig, hon ville minsann ha fem (!!) smörgåsar.  Hon fick äta vid soffbordet och tittade på Trassel under tiden. När även Tristan vaknat sa hon upprört ”Pappa, du lovade mig att jag skulle få måla på plattan”. Medan jag tog på Tristan kläder satte sig Tindra vid köksbordet för att få måla på surfplattan. 
Febrige Tristan fick på sig en utav julklapparna från mormor, det är storlek 98/104 men tack vare muddarna i ärmar och ben så kan han ha den redan nu. 
Tindra hade sovit i en utav de nya pyjamasarna från mormor, och ville helst ha på sig den hela dagen. Efter närmare en timmes målande och spelade på surfplattan fick jag tagit på henne kläder. Klänning vägrade hon dock och fick istället välja själv – nya julklappskläder från farmor såklart!
Barnen har varit gnälliga, hostiga och trötta hela dagen och ett tag låg de bägge på en filt framför TV:n. 
Barnens gammelfarmor och min mamma med familj var här en stund tidigare idag. Både Tindra och Tristan ville såklart testa tröjorna de fick av gammelfarmor (även de från meandi) – mammas barn som gillar kläder *ler*.
Nu hoppas jag innerligt att de bägge sover gott inatt, utan hostattacker och andnöd.

Hoppas ni alla haft en trevlig juldag!

2 reaktioner på ”En lugn dag hemma med sjuka barn

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.