Ekoshopping

Efter att vi varit och beställt nya glasögon till både dotter och make igår åkte vi till Fram Ekolivs vid Järntorget för lite ekoshopping. Det hade så himla mycket så det blev dock en hel del mer än tänkt,.

Våra planer var att köpa nötter där då deras rostade och saltade cashewnötter är så otroligt goda, men när vi såg att de denna vecka hade erbjudande på tomater för enbart 29 kr per kilo så kunde vi inte låta bli att köpa en hel del tomater (varav hälften åts upp i bilen på vägen hem). Priser på frukt och grönt var för de mesta varor lägre än på Coop Forum och Ica Maxi och dessutom kändes det otroligt fräscht att köpa vitkål som inte är inplastad, eller vindruvor i plastförpackning och så vidare. 

Jag hittade även ekologiska mjuka tacobröd så det passade jag på att köpa. Som jag längtat efter mjuka tacobröd!! Sedan vi gick över till eko-livet så har jag bara köpt tortillachips, då de varit de enda som funnits som ekologiska. Men nu kan jag äta mjuka bröd igen – jippi! 

IMG_2471

Tindra har tjatat om att få köpa Kinderägg och jag har i flera veckors tid sagt nej. Hon fick det en gång på ett kalas och har velat att vi ska köpa ett sådant till henne sedan dess. Dagens höjdpunkt för både henne och Tristan blev därför när de hittade ekologiska överraskningsägg! Ekologisk mjölkchoklad med en liten present inuti. Presenterna kan till exempel bestå av armband, bokband, figur eller liknande, tillverkat i naturmaterial såsom trä, tyg, halm, tråd mm. Presenterna är handgjorda och Rättvisemärkta (FairTrade). Sonen fick Playmais Mosaik och dottern fick ett handgjort hårband med en fågel på. 

Sedan skulle vi till Hornbach men såg Mynta Eko – Hisingens första Ekobutik på vägen dit och blev nyfikna på vad den butiken hade att erbjuda. En mysig liten butik med otroligt mycket ekologiska varor. 

Bland annat hade de popcornmajs på lösvikt för enbart 39 kr/kilo. Vi brukar betala 55 kr/kilo så detta kändes som ett fynd! Jag hittade även nya sorters bredbar pastej och maken hittade ekologiska jordnötsbågar och dillchips. Passade även på att köpa lite produkter som vi inte testat tidigare som de sålde till reducerat pris på grund av kort datum. Chokladäggen vars ordinarie pris var 45 kr såldes för 10 kr och de går inte ut förrän i juli 2016 så även det kändes som ett fynd!

IMG_2470

Det blev en del godis, men det är så spännande att testa nya sorters ekologiskt godis. Vi är ju trots allt familjen Gottegris!

En reaktion på ”Ekoshopping

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.