Ekologiskt parkeringsgarage

I vår plastutrensning hemma har vi rensat ut en hel del av barnens leksaker. Barnen har inte klagat på detta men vi har märkt att Tristan den senaste tiden velat se mer på TV då han inte känt att han har så mycket att leka med. Och så vill vi såklart inte ha det!

I presentjakten till Tindra så hittade jag ett ekologiskt parkeringsgarage som jag tyckte såg himla fint ut. Tristan är mycket förtjust i fordon och när jag läste att garaget går att koppla ihop med brio:s tågräls (som han ofta leker med) så kändes det som en klockren gåva till sonen. Han fick också två stycken ekologiska bilar med ”motorer” – likadana som den Tindra fick i present, så att de kan tävla med varandra. Man drar bilen bakåt och släpper sedan så åker den iväg riktigt fort!

IMG_9938I tre våningar finns allt som hör ett parkeringshus till: parkeringsplatser, bilhiss, smörjbrygga och till och med en helikopterplatta! En figur , en bil och bensinstation ingår också.

Garaget, bilen och figuren är tillverkade av ekologiskt trä från gummiträd. Nedkörningsramperna mellan våningarna är tillverkade av PlanWood® som är PlanToys egen uppfinning. Rötter och annat spill tas tillvara, finfördelas och färgas in med organiska och vattenbaserade färger. Bindemedlet (1%) är även det organiskt. PlanWood® gör det möjligt att skapa former som skulle vara svåra att åstadkomma i massivt trä.

Hela garaget är målat med säkra, giftfria, vattenbaserade färger utan bly och andra tungmetaller. Garaget är trävitt och rött. En bil ingår. Sojabaserat tryck.

Maken som fick äran att sätta ihop garaget var inte helt nöjd med konstruktionen men sonen älskar garaget. Varje dag när vi kommit från jobb/förskola så har han lekt med sitt garage – hissen är en riktig hit!

IMG_0005 IMG_0008

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.