Ekologiskt paket från München

Ett paket från München letade sig i veckan hem till mig. Cecilia och Tigerflicka of Sweden skickade mig tre produkter att testa;

Mamma-Baby-Barn – 100% naturlig och ekologisk 
Mamma-Baby-Barn är en 100% naturlig salva gjord av sheasmör, bivax och vegetabiliska oljor. Salvan är helt fri från mineraloljor, konserveringsmedel och syntetiska dofter och färger.
Tindra har vissa känsliga partier där huden gärna blir röd och narig. Varje kväll har vi nu smörjt in henne med denna salva och huden blev redan efter första natten mycket mjukare och smidigare. 

Fungerar även utmärkt på nariga kinder – något som lätt uppstår nu i vinterkylan! Kan även rekommendera denna salva på torra hälar – även maken uppskattar den och han är väldigt nöjd över att den inte luktar starkt, vilket många andra produkter gör. 
 
Baby Feel Good Babyolja
Baby Feel Good består av ekologisk olivolja, samt ekologisk mandarinolja och lavendelolja. Kombinationen lavendel-mandarin verkar lugnande och kramplösande. Den kan användas för massage eller i badet. 
Testade att massera Tindra med denna olja men hon tyckte inte att massage var någon höjdare. Hon föredrar att jag kliar henne på ryggen *ler*
Själv använde jag den i badet och huden blev len och mjuk. 
 
Baby Allround Babyolja

Baby Allround består av ekologisk raps-, sesam och olivolja, och kan med fördel användas för den dagliga babyvården, eller som massage och badolja. Oljan har en neutral doft, utan tillsats av essentiella oljor.
Den tränger snabbt in i huden och kladdar inte, trots att det både syns och känns att man är insmord och huden är riktigt mjuk. 

Nu använder vi väldigt sällan våtservetter då sonen blivit så stor men nu i och med magsjukan så har han inte hunnit till toaletten ett par gånger och då har denna olja varit perfekt. Har hällt olja på en torr tvättlapp och oljan har då både tagit bort bajsrester men även smörjt in huden och lindrat svedan.

Vad jag uppskattar mycket med alla dessa tre produkter är att de inte luktar starkt, att de är dryga och att de inte irriterar. Precis som produkter man använder till sitt känsliga barns hud bör vara!

Tigerflicka of Sweden har såklart en Facebooksida – följ för att inte missa nyheter och erbjudanden!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.