Ekologiskt eller konventionellt?

 Hur gör ni – handlas det något ekologiskt eller blir det enbart konventionellt?
För oss blir det numer i stort sett enbart eko. Många varor kostar inte många kronor mer, men en del är väldigt mycket dyrare. Jag är i förhoppningen om att företagen ska kunna pressa priserna lite när de får sålt mer, kanske göra större förpackningar av exempelvis pommes frites och kryddor.
Det känns så bra, så rätt!

Potatis är den gröda som besprutas mest i Sverige, vilket inte känns så tryggt då man vet att det inte direkt är snälla medel grödorna besprutas med. Bekämpningsmedlen tar död på eventuella skadeinsekter – vad gör då bekämpningsmedlet med våra kroppar??

Vindruvor slutade vi att köpa ett tag, då de ekologiska kändes dyra och de konventionella inte var aktuella att köpa. Konventionellt odlade vindruvor är riktigt hårt besprutade; i ett EU-stickprov på ett paket russin hittades till exempel rester av 26 olika bekämpningsmedel. Men efter ett tag utan vindruvor så tänkte vi om, vad sjutton; man köper chips och godis för minst 75 kr kilot och det är ju allt utom nyttigt! Så vad gör det om vindruvorna kostar 99 kronor per kilo – det är ju otroligt goda, barnen älskar vindruvor och de kan ätas både till filmen en fredagkväll som på utflykten.
Hur tänker du?

2 reaktioner på ”Ekologiskt eller konventionellt?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.