Ekologiska tomtekläder

Dottern var mycket bestämd och sa att hon minsann inte ville vara lucia eller tärna på skolans julfirande. Hon ville hellre vara tomte! 

Jag gav mig ut på jakt (på nätet) efter ett set med ekologiska tomtekläder men precis som förra året så resulterade sökandet inte i något. Kom på att jag kunde sy ett set till henne – varför tänkte jag inte på det först?!

IMG_3329

Tomteluva, tröja och byxor är sydda i röd stretchfrotté med vit mudd. Tindra som gärna ville ha en applikation på tröjan frågade om jag kunde sy en julgran. Det ville jag såklart göra och använde mig av den lilla rest jag hade kvar av den fina rödvit-randiga ribben som jag sydde tröjor av till Tristan (se här och här). Allt tyg är ekologiskt (GOTS-certifierad bomull) och kommer från Andersson & Hjalmarsson AB.

En boll var otroligt viktigt för Tindra att få på tomteluvan så vi gjorde en garnboll av vitt garn. Den sydde jag sedan fast förhand på toppen på luvan. Perfekt att jag har en mamma som gärna stickar och som gett Tindra massor med garnnystan som hon haft över!

Jag har aldrig sytt i stretchfrotté innan och städpedanten i mig vill inte sy i det igen på ett tag. Det skräpar ner otroligt mycket, precis som velour gör – och hade det inte varit för att bägge tygsorterna är så otroligt mjuka och sköna så hade jag aldrig sytt i dem *ler* 

Lillkillen ville såklart också vara tomte på förskolans luciafirande och han fick en dress i röd velour (som också finns hos Andersson & Hjalmarsson, här), med rödvit-randig velourgran och grå mudd som köptes i somras på Göksäter. Tomteluvan, som också är ekologisk, är dock inte sydd utan den köpte vi förra året.

Bägge barnen blev otroligt nöjda och det är även jag! Dessutom blev det ett par fina bilder på dem:

IMG_3349 IMG_3353 IMG_3360

En reaktion på ”Ekologiska tomtekläder

  1. Så underbart fina de blevmvaxkraste tomtenissar jag sett på länge….sicken duktig tomtefar de små granen har.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.