Ekologiska tapeter

augusti förra året var jag och maken och kollade på tapeter till huset. Nu har det ju dock gått ett år sedan dess och vi kände att vi behövde titta på tapeterna igen.

Vi var redan då inne på det här med tapeter fria från PVC, tungmetaller och miljöskadliga ämnen – men när vi idag skulle spika valen så kände vi inte att vi riktigt kändes rätt med de tapeter vi då valt. 

Fondväggen har vi funderat på länge och nu har vi beslutat vi oss! Det blir en ekologisk tapet av naturmaterial. Den är såå snygg och kommer bli helt fantastisk. Den ”börjar” i vardagsrummet på ovanplan där det är 3,5 meter i tak och följer sedan väggen bort mot trappan, ner i trappan och fortsätter på väggen i vardagsrummet där nere. Det finns inget naturligt avslut så därför får den följa med hela vägen. Står man på bottenplan vid första trappsteget så kommer man på sin ena sida ha fondväggen som sträcker sig lite drygt sex meter upp – maffigt! 

Resterande tapeter blev dock något helt nytt. Jag har bara sett dem på tyska internetsidor innan men när jag frågade expediten om en ekologisk tapet så rekommenderade han precis det märket och den kollektion jag tidigare sett på nätet. De tapeterna kändes bara så rätt – priset en bråkdel av fondväggens pris – men ändå eko och precis vad jag sökte!

Tapeter

Prismässigt kan jag rekommendera Rasch Ecomotion – 249 kr per rulle (ingenting jämfört med 500 kr per meter, och det finns ju de tapeter som kostar en hel del mer också,..). 

Barnens sovrum pratade vi mycket om. Vi hade sedan tidigare bestämt att vi ville ha ljusa färger och tapeter som de kan växa med – inte ett mönster som inte passar om två år. Vi hittade direkt en ljus tapet som föll och bägge i smaken men när vi tittade vidare blev vi sugna på att ha en fondvägg i vardera rum. Jag föll för en orange tapet – det må låta skumt, men den var såå snygg (bilden ovan återger inte färgerna korrekt), och Rickard föll för en grön tapet. Även en mörkblå fann vi båda attraktiv. Vi fegade dock och det blir ljusa färger på alla väggar i barnens rum. Men man kan ju faktiskt tapetsera om, ifall det skulle önskas i framtiden!

Nu har vi inte så många val kvar att göra – känns skönt då vi börjar få en samlad bild om totalkostnad för bygget. Behöver jag skriva att jag längtar?!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.