Ekologisk shopping

Idag ställde mina underbara syskon upp och tog hand om våra två små busiga barn medan jag och maken fick ett par timmar som vi ägnade åt shopping. 

Var på Freeport och där var det lagom mycket folk men tyvärr blev det inte den reashopping jag sett fram emot,..

Besökte även SOVA utanför Freeport där vi fick köpt ytterligare två julklappssäckar från Lexington, likadana som den vi köpte förra året. Det var nämligen rätt tråkigt att bära julklappar i papperspåsar när vi åkte iväg på julafton men med tre stycken julklappssäckar borde vi klara oss =) 
Fick även köpt ytterligare en julstrumpa då Tindra denna jul varit förbryllad över att hon inte kunnat lägga de julklappar hon gjort till oss av fina pärlor i någon julstrumpa. 
Fick även köpt ett ekologiskt påslakanset från Canada Goose som de hade på rea, inte ens uppbäddningsset, utan det hade bara blivit uppackat av misstag. 1000 kronor i rabatt på grund av att det blivit uppackat av misstag kändes som ett riktigt reaklipp =)

Åkte över till Kungsmässan där det var desto mer folk och bara på parkeringen förstod jag hur mycket reashopping betyder för vissa,.. Stod och väntade på att komma åt en ledig parkering men på grund av en utbackande bil från en annan parkering kunde vi inte köra in direkt. När denne flyttat sig kom en annan bil i högre fart och försökte smita åt sig den som vi höll på att köra in i och satte på dimljusen när vi körde in på platsen,.. Hur mycket folk som helst inne i köpcentret och vid reaställningarna slet och rev folk som galningar. 

Jag fick i alla fall uträttat ärendet jag åkt dit för; att byta de skalvantar jag beställt till Tindra från Polarn O. Pyret. De jag köpt var felmärkta och passade mina händer och inte en fyraårings,.. Dessa skalvantar var de ur ekosynpunkt de bästa jag kunde hitta när jag som snabbast kollade runt på nätet innan jul då de till 43% är gjorda av återvunnen polyamid. Passade även på att köpa nya trosor till Tindra av 100% ekobomull.

Och så var det ju det här med jeans! Jag har tidigare sagt att nästa gång jag köper jeans så ska jag köpa från Nudie då de har jeans gjorda av 100% ekologisk bomull. Tycker att Nudie tidigare känts som en klassisk herraffär men vågade mig idag in och de första paret jag provade tyckte jag om direkt. En storlek mindre än testat först och de satt perfekt!

På vägen hem hämtade jag även ett paket från Footway där jag för ett par dagar sedan klickade hem varsitt par ekologiska skor från Kavat.


När vi kommit hem packade Tristan upp jeansen ur påsen och ville direkt testa dem. Att det var jeans till mig brydde han sig inte riktigt om och själv tyckte han att de passade riktigt bra. Tindra ville såklart göra samma sak men hon tyckte att de var lite för långa *ler*.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.