Ekologisk julgran hem till dörren

Första julen i nya huset – mysigt. Men än så länge känns det inte så juligt hemma och jag tror att den riktiga julkänslan infinner sig först när julgranen är på plats!

Detta år har vi faktiskt beställt vår julgran online, på smålandsgran.se. Hos Smålandsgran finner man ekologiska julgranar – något jag under en lång tid tänkt att jag önskar ha och det stämmer ju bra överens med vårt övriga eko-tänk.

Detta företag är minst sagt miljösmarta! Dels för att tjänsten Budbee hjälper till med att fylla bilarna, dels för att Smålandsgran klimatkompenserar alla koldioxidutsläpp genom organisationen ZeroMission och utöver detta är de också certifierade av KRAV och EU-komissionen för ett ekologiskt jordbruk.

Smålandsgran arbetar också intensivt med att få alla kunder att boka hämtning av sin julgran efter jul. De har valt att hålla ner priset på detta så att så många som möjligt har möjlighet att boka denna tjänst. Detta för att de vill säkerställa att alla våra julgranar omvandlas till energi. De kör samtliga granar till Högdalenverket i Stockholm där de tas väl om hand och då omvandlas till energi eller fjärrvärme. Du vet väl att en julgran motsvarar energin som räcker att köra fyra tvättmaskiner? Va med och påverka du också! 

IMG_5687

En gammal bild får fungera som inspiration tills vår gran kommit!

Jag har även glädjen att meddela att ni läsare har möjlighet att beställa en egen ekologisk gran till reducerat pris. Uppge koden larsensliv så får ni hela 20% rabatt på ert köp!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.