Det växer skor i min trädgård

Nej det stämmer ju såklart inte, men man skulle kunna tro det:
IMG_9086Man skulle även kunna tro att jag är galen! Det anser min man *ler*

Men jag har en enkel förklaring:

Det var REA!

Behövs någon mer förklaring?!

Det var rea hos Kavat OCH Lindex hade ”2 betala för 1” på sin rea!

Nu förstår ni va?

Jag tyckte helt enkelt att det var lika bra att passa på. Kavat är numer en självklarhet då de har ekologiska skor. Tindras första skor var också från Kavat, men då hade vi inte en tanke på att det kunde vara bra att exempelvis ha ekologiska och giftfria sandaler – något man ofta har på sig utan strumpor. 

Med den kunskap jag har idag kan jag säga att jag är mycket tacksam för att Kavat finns (det finns garanterat fler företag som gör bra och giftfria barnskor, men Kavat är företaget jag fastnat för). För jag vill inte att mina barn ska springa omkring barfota i sandaler fulla med arsenik, bly, kvicksilver, krom och andra farliga ämnen. Kan även passa på att säga att detta inlägg inte på något sätt är sponsrat, det är min personliga och ärliga åsikt om ett företag jag tycker om!

Alla Kavats skor är inte ekologiska MEN gummistövlarna är exempelvis fria från PVC. De vattentäta skor, stövlar och vinterstövlar som de säljer är fria från fluorerade ämnen. De har över tid arbetat med olika projekt för att göra påverkan på det ekologiska systemet så liten som möjligt, samtidigt som de har en tydlig ambition att tillverka världens bästa skor. Att de dessutom strävar efter och har som mål att samtliga skor som säljs under varumärket Kavat skall klara de kriterier som gäller för EU:s officiella miljömärke Eco-label tycker jag är underbart!

Skon Tor är jag väldigt förtjust i – därför köpte jag inte mindre än fem par i olika storlekar och färger. Tindra har ett par sådana nu och har haft hela våren och dem kan jag verkligen rekommendera.

Sandalen Mimer har bägge barnen och de är även de toppen. Jag uppskattar att sandalerna inte har öppen tå, för jag minns hur Tindra slog tårna blodiga flera gånger när hon var mindre och vi gjorde misstaget att köpa med öppen tå. 

Vattentäta skor är faktiskt riktigt bra! Barnen har rätt ofta sluppit springa omkring i stövlar som inte sitter perfekt på foten (och som i alla fall jag får ont i fötterna av att gå med en längre stund) och har istället kunna leka i vattentäta skor som sitter bra på foten. 

Även regnstövlarna är jag såld på! De är helgjutna och läcker inte något vatten alls – vilket jag tidigare upplevt att både regnstövlar från Vincent och Tretorn gjort.

Jahapp, nu vet ni vad jag inte behöver köpa till barnen på mycket lääänge i alla fall =)

En reaktion på ”Det växer skor i min trädgård

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.