Det borde man ju veta! & Vuxenpoäng

Igår kväll spelade jag och maken spelen  Det borde man ju veta! och Vuxenpoäng


Vi började med Vuxenpoäng. På varje spelkort är det tre frågor och man får eller förlorar vuxenpoäng beroende på vad man svarar på frågorna. ”Brukar du blanda din egen müsli?”, ”Har du någon gång diskuterat med någon om huruvida fast eller rörlig ränta är bäst?, ”Stämmer det att din dammsugarpåse blir full oftare än du blir det?” och ”Brukar du redan kvällen innan lägga fram kläderna du ska ha på dig dagen efter?” var frågor jag fick och jag samlade snabbt på mig en massa vuxenpoäng. JA, jag lägger även fram barnens kläder dagen innan för att slippa stressa med det på morgonen =)

Även maken fick en del vuxenpoäng men när vi slutat spela och räknat poängen visade det sig att  maken min är 18 år och jag 19. Tja, jag har alltid tyckt att jag är mer mogen än min man som är sex år äldre så resultatet var inte direkt förvånande *ler*.


Vad ska man säga… Jösses vad vi garvade! Sista frågan jag fick var ”Skulle det kännas helt otänkbart att ta på sig en t-shirt med trycket ”Piggelin är fryst urin!”?” och jag trodde att jag skulle räknas som ruskigt gammal när jag svarade JA! på frågan. 


Ett otroligt underhållande spel som vi definitivt kommer att spela fler gånger!


Vi fortsatte sedan med spelet Det borde man ju veta! och… tja… det visade sig att vi inte på långa vägar vet allt som man borde veta. Frågor såsom; ”Hur många tecken får man som mest skriva på Twitter?”, ”Hur många är vännerna i tv-serien Vänner?”, ”Vilken fotbollsklubb har smeknamnet ”Makrillarna”?” och I vilken månad inträffar alltid vårdagjämningen?” ställdes och nä, jag kunde inte svaret på någon utav dessa frågor..Efter en stunds spelande kändes det som att vi verkligen inte var äldre än 18/19 och att vår allmänbildning var rätt låg.. Man får i spelet minuspoäng för de frågor där man svarar fel och jag vågar inte ens avslöja hur många poäng vi fick! Funderar på om jag ska ägna en helkväll åt att läsa igenom alla frågor och lära mig svaren, skulle ju veta så otroligt mycket mer efter det =)


Ni som anmält er till Mammablogg Date 2012 kommer väl ihåg att Kylskåpspoesi Spel sponsrar med dessa två spel till tävling på eventet?

3 reaktioner på ”Det borde man ju veta! & Vuxenpoäng

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.