Det är skönt att handla hemma

Ja, det stämmer helt klart! När man inte känner sig helt kry och orkar åka till affären så var det otroligt skönt att bara starta datorn, välja vilka varor jag ville ha och sedan bestämma leveransdag och tid. 

Just basvaror är sådant jag länge funderat på att köpa online. Tunga och skrymmande varor såsom mjöl, socker, ris, pasta, potatis och toapapper finns det ju egentligen ingen anledning att fysiskt plocka i affären. Dels är det tidskrävande och dels är det onödigt att bära onödigt tunga påsar. Basvaror är dessutom sådant jag ofta köper på mig en hel del av eftersom jag aldrig vet när bak- eller matlagningssuget tränger sig på.

Färskvaror tycker jag är lite svårare eftersom jag gärna vill veta datumet på jästen, mjölken eller yoghurten jag köper. Och frukt är jag lite kräsen med så där vill jag också oftast se på den innan jag bestämmer mig. Men det beror lite på vad det är för sorts frukt. Apelsiner tar jag vilka som, så länge de inte ser dåliga ut. Men bananer vill jag ha helgröna, annars äter vi inte dem. Men tänk så skönt att bara behöva gå in i affären för att handla lite frukt och grönt istället för att spendera en timme på storhandling. Speciellt en stressad vardag eller en fredagsfylld affär,.. 

cooponline

Apelsiner går det åt mycket av här hemma under vintern så det blev hela tio nät med apelsiner. Det gäller att passa på när de ekologiska bara kostar 20 kr kilot! Vi gör juice nästan varje dag så dessa tio nät kommer inte räcka så länge – men det är ju såå gott!!

Det jag länge tänkt varit negativt med att handla online är att jag måste ha framförhållning men jag såg på Coops hemsida att man kan beställa senast 23:59 för att få leverans dagen efter och helt plötsligt slog det hål på mina tankar om lång framförhållning. Perfekt! Detta måste jag göra fler gånger.

En reaktion på ”Det är skönt att handla hemma

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.