Den pyssliga ådran

Jag måste ju ha någon form av pysslig ådra i mig med tanke på min senaste hobby inom sömnad och mina tidigare hobbys inom scrapbooking och korttillverkning samt smycketillverkning. Jag tycker att det är avkopplande att fokusera på annat än jobb och vardagspusslet och tycker att det är roligt när någon annan blir glad över och visar uppskattning för tiden jag lagt ner på det jag pysslat ihop.

Dottern min är likadan och kan vid sitt skrivbord sitta och sy, väva, göra halsband eller rita under flera timmar. En av sommarens aktiviteter hon uppskattade mycket var när vi målade på stenar utomhus. Dessa stenar pryder nu två sidor av huset nere på altanen.

Nu är ju sommaren slut och hösten har verkligen markerat att den är här! Jag går i planeringstankar inför nästa vår och funderar över växthus, drivbänkar och krukor. Jag vill så gärna börja odla och skulle helst vilja ha ett stort växthus där jag kan odla alla möjliga frukter och grönsaker. Tyvärr får min dröm inte plats i fullskala i verkligheten men om jag krymper ner den lite kommer jag en bra bra bit!

I växthuset vill jag bland annat odla tomater och gurkor. I drivbänken tänker jag mig sallad, mangold, spenat, persilja och krasse. Och sist vill jag ha stora, relativt låga krukor för smultron och jordgubbsplantor.

Nu till vad min pyssliga ådra har med odlandet att göra – jag funderar nämligen på att gjuta egna krukor. Har hittat en otroligt enkel och spännande instruktion kring hur man själv gjuter en kruka på Webers hemsida. Tänk vad roligt att odla eget frukt och grönt i hemmagjorda krukor – vilken underbar känsla!

blomsterlada_gor_det_sjalv_680x373_lower_pic

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.