Dagens träff med lungkonsulten!

Fick idag träffa lungkonsulten och vi pratade i en och en halv timme. Hon var mycket noggrann, gick igenom precis allt och alla gånger vi legat inne osv. Vi pratade om förkylningsastma, vanlig astma, lungsjukdomar och lite allt möjligt.

Vi pratade om att han blev så bra när han fick antibiotika men att han blev inlagd ett par dagar efter vi slutat med den, två gånger i följd. Så nu har han börjat med en annan antibiotika som han ska få under hela vintern och vi planerar att sluta med den i mars/april. Den ska även hjälpa så att topparna på förkylningarna inte blir så stora.

Hon har ändrat om hans medicinering en del. Vi ska få hem en apparat vilket innebär att vi måste hålla oss till hemmet så att han kan få sin medicin var fjärde timme.

Han får nu ventoline också, tyvärr får man ju inte ge atrovent så ofta, även om vi (utan den andra lungläkaren) fått lov att ge det var tredje timme. Ventoline får man lov att ge hur ofta som helst, det enda som kan ske är att det inte hjälper och då är det givetvis onödigt att ge det.
Så idag har vi kört med en ventolineinhalation mellan varje atroventinhalation så att det bara blir 1,5 timmar emellan varje inhalation. Vet ännu inte om det har någon effekt, men vi har bara kört så i sex timmar..

Imorgon vid 09:30 ska vi bort till lungmottagningen och där ska en sköterska visa oss apparaten vi ska få med hem, hur den fungerar och hur vi ska göra. Vi ska få en egen men det tar en vecka innan apoteket får den så vi får låna en utav deras utlåningsapparater så länge.

Hon ska även ta en del blodprov, testa om han är allergisk mot något, även om det som hon sa talar emot att det skulle vara en allergi eftersom han är någorlunda bra emellanåt. Men hon menade på att det kan vara så att han är allergisk mot något men att kroppen kan hantera det rätt bra men när ha blir förkyld så klarar inte kroppen det och därför blir han så dålig.

Kommer knappt ihåg allt vi pratade om och allt vi kom fram till, men har fått ett A4 med hans nya medicineringsschema.

Tyvärr är Tristan för dålig för att få åka hem idag, men jag hoppas att han får åka hem imorgon!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.