Dagens lunch

 När vi senast var på Multikult köpte jag med en vit squash hem. Planerade att använda den i en wok jag gjorde, men missade det och visste inte riktigt vad jag skulle hitta på med den.

Fylld paprika har ju de flesta hört talas om (speciellt om man är uppvuxen under 90-talet) men fylld squash känns inte riktigt lika vanligt.

Jag började med att skära av ”locket” av squashen och gröpte ur innehållet. Skar squashköttet i tärningar.

Skalade en lök och skar i mindre klyftor som jag sedan brynte i rapsolja. De fick lite färg men behöll spänsten. Lade dem sedan i en skål.

Hällde i olivolja i stekpannan, fräste en pressad vitlöksklyfta där i och hällde sedan i squashköttet som var skuret i tärningar samt 6 små tomater som var skurna i mindre bitar. Fräste cirka fem minuter och strimlade under tiden 6 st soltorkade tomater (köpte sådana i olja. Köper man torra bör de läggas i blöt en stund innan). Tillsatte sedan de soltorkade tomaterna och fräste en stund till.

Skar under tiden 10 gröna oliver och tärnade cirka 50 gram blåmögelost (planerade att ha fetaost i men då varken coop eller maxi hade ekologisk fetaost så fick det bli blåmögelost). Hällde oliver och blåmögelost i den skål som löken förvarats i. Stängde av stekpannan och hällde över även detta innehåll i skålen med lök, oliver och blåmögelost . Rörde om och smaksatte med örtsalt.

Fyllde sedan squashen och lade locket ovanpå. Placerade i en liten ugnsform och hällde i vatten i formen så att det blev cirka 1cm djupt vatten runt om squashen. Strödde lite buljongpulver i vattnet.

Gräddade mitt i ugnen, 200 grader, i 25 minuter. Hällde sedan av vattnet.

Den ser ruskigt god ut och jag längtar till halv tolv då det är dags för lunch!

IMG_0007

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.