Currybiffar

Älskar vegetariska biffars breda användningsområde – det passar till i princip allt och kan serveras som biff, i burgarbröd eller till sallad.

Jag förespråkar enkel mat under vardagarna och mer avancerad på helgerna, då mer tid oftast finns. Dessa biffar är perfekta att göra en helg, gärna dubbel eller trippel sats och sedan frysa in, för att kunna ta fram en vardagseftermiddag när energin tryter och tid är en bristvara. Vill du göra det riktigt enkelt för dig värmer du dem bara i micron, men annars kan de åka in i ugnen en sväng eller stekas lite lätt.

Denna currybiff är god biff med len smak – perfekt för barnfamiljen. Gör man dem till sig själv, eller till barn som uppskattar mer smak och lite starkare maträtter, så rekommenderar jag att dels ha i mer curry men även cayennepeppar eller liknande.

Ca 8 biffar / 4 portioner

Ingredienser:
* 6 dl kokta vita bönor (2 burkar á 400 gram)
* 1/2 gul lök
* 1/2 paprika
* 1 dl gröna ärtor
* 2 msk majsstärkelse
* 2 tsk curry
* 1/2 tsk salt
* en nypa svartpeppar
* smör eller olja att steka i

Gör så här:
Mixa eller mosa bönorna. Skär lök och paprika fint.

Häll allt i en skål, blanda till smidig deg. Forma till bollar och platta sedan till.

Stek i olja/smör på medelhög värme i 3-5 minuter på varje sida. Avnjutes exempelvis tillsammans med ris och härlig currysås. Mums!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.