Chocolate Cookie Dough Fudge Cake

Vill dela med mig av en otroligt god Raw Food kaka/tårta! När jag bjöd på den tyckte ungefär hälften att den smakade lite för nyttigt medan de resterande tyckte att den var riktigt god. Men som vanligt är smaken som baken!

IMG_7894

Ingredienser:
Botten:

120 g valnötter
2 msk kakao
7 st dadlar (om de känns hårda, lägg dem i blöt några minuter så de går lättare att mixa)

Fyllning:

270g naturell tofu (ett paket)
3 msk kakao
100g mörk choklad
4 msk sötning (beroende på hur sött du vill ha det – jag använde 2 msk honung och 2 msk socker.)
2 msk mjölk
en nypa salt

Så här gör du:
Botten:
Mixa alla ingredienserna till botten, när den börjar bli grynig är den klar.

Spara 1/4-1/3 av degen och tryck ut resten i botten av en form. Jag använde mig av en springform. In i kylen med både botten och sparad deg medan du gör fyllningen.

Fyllning:
Skölj tofu och lägg den på lite hushållspapper.

Smält chokladen över vattenbad och låt svalna något.
Mixa tofun några varv innan du tillsätter resterande ingredienser, inklusive den smälta chokladen. Smaka av med sötning.
Eftersom chokladen stelnar när den svalnar kommer fyllningen ganska snabbt bli fastare, så när du väl har en jämn “smet” (det ska vara en tjock smet, väldigt tjock, den ska inte rinna utan vara mer som en deg) för över den till formen.
Jämna ut över tårtbotten och avsluta med att smula över den sparade degen. Tryck till lätt så deg-smulorna liksom “sitter på plats”.
In i kylen och låt stå till sig, en timme räcker om du är otålig 🙂

Jag missade ta ett foto på den fantastiskt goda kakan, så det får bli ett receptfoto istället:
fudge_fanny

2 reaktioner på ”Chocolate Cookie Dough Fudge Cake

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.