Chili-quesadillas

Detta är något av det godaste jag ätit på mycket länge! Åååhh, det vattnas i munnen bara jag tänker på det.

Har du gjort quesadillas någon gång? Jag hade varken smakat eller hört talas om det innan Mat&Ro:s Eko Vegetariska kasse tipsade om detta recept. Quesadillas är en mexikansk rätt där man lägger valfri fyllning i tortillabröd och sedan steker brödet fylld med innehåll i torr stekpanna.

Ingredienser till fyllningen:
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 chili
1 pkt passerade tomater
1 stor påse spenat (200 gram)
2 burkar blandade bönor
1 burk majs
1 tsk spiskummin
1 krm cayennepeppar
1 krm chilipulver
Smör
Salt
Svartpeppar
1 pkt tortilla
1 påse riven ost
1 påse bladspenat (70 g)
2 dl matyoghurt

Gör så här:
1. Skala och hacka lök och vitlök. Kärna ur och finhacka chilifrukt.

2. Låt lök, vitlök och chilifrukt fräsa i smör några minuter tills det fått färg. Tillsätt passerade tomater och påsen med spenat. Låt tomatsåsen koka tills spenaten sjunkit ihop. Tillsätt bönor, majs, spiskummin, cayennepeppar och vhilipulver (om extra hetta önskas). Låt koka ihop ca 6-8 minuter för att reducera lite av vätskan. Smaka av med salt och peppar.

img_8907-1296x864

3. Lägg bönchili på halva tortillabrödet, därpå babyspenat och överst riven ost. Vik tortillan över fyllningen och stek på medelhög värme i torr stekpanna. Stek tills osten har smäkt och brödet har fått fin yta på båda sidorna. Upprepa tills du fått slut på yoghurt eller bönchili.

4. Servera med en klick yoghurt och njut.

img_8911-1296x864

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.