Byggnation pågår!

I onsdags började vi med byggnationen av den lekställning som jag med inspiration från andra lekställningar planerat att bygga. Hade hittat så himla många fina lekställningar men var otroligt irriterad över de höga priserna och att man trots de höga priserna ändå skulle behöva kapa reglar etc. Jag funderade över vad jag egentligen skulle betala för vid köp av en sådan lekställning,.

Nä, att bygga en helt själv med egen ritning kändes otroligt mycket roligare! 

Efter att ha ritat upp på datorn och funderat över vad som behövde köpas in åkte jag i tisdags för att shoppa. Insåg rätt snabbt att bilens längd inte räckte till för de över fem meter långa brädorna så jag fick hyra en släpkärra. Insåg då att jag kunde haft med barn och make för bärhjälp när jag ändå inte skulle använda bilen för att lasta in brädor i,.. men det var ju lite sent påtänkt. Efter en hel timme hade jag samlat ihop och lastat alla reglar och brädor som behövdes och skulle sedan in i butiken för att plocka ihop gungtillbehören.

Onsdagsmorgonen började, efter att jag lämnat Tindra på fritids för inskolning, med att kapa reglar. Insåg framåt lunch att vi skulle få plats med en gunga mer än tänkt och eftersom det beslaget skulle sättas dit innan det röda gungbeslaget för reglarna sattes på plats så fick jag åka och köpa ytterligare en gunga. Avslutade sedan dagen igår med att inviga gungställningen som vi monterat klart! 

Det första Tristan sa när han vaknade i morse var: ”Får jag gå ut och gunga?”. Lycka för oss som spenderade en stor del av dagen igår till att bygga ihop gungställningen. Först hade vi kapat ”benen” till 3,6 meter men vi insåg efter ett tag att det blev en allt för hög gungställning *ler*. Efter att ha besökt en närliggande lekplats fick vi kapat till benen så att höjden blev bättre. 

Gårdagen ägnades åt att fortsätta med byggnationen – nämligen klätterväggen. En stabil konstruktion är det sannerligen, vilket bland annat syns på antalet skruvar *ler*. Både ankarskruv, vinkelbeslag samt spikplattor tog slut så maken fick åka för att köpa mer. Innan vi avslutade för dagen hann vi göra klart ena sidan av klätterväggen, där vi sedan ska fästa klätterstenar. Barnen klättrade sedan som galningar upp och ner – trots att det är långt ifrån klart.

lekställningImorgon planerar vi att göra klart andra sidan av klätterväggen, där vi sedan ska fästa ett klätterrep, samt golvet upptill. 

Rutschkanan som ska monteras på golvet upptill på klätterväggen är på väg och dotterns förhoppning är att den hinner komma redan imorgon men jag är tveksam till om det kommer att ske. 

Vi planerar även för att göra en liten koja under klätterväggarna men får se hur mycket brädor som finns kvar samt hur mycket vi hinner med. 

Riktigt kul är det i alla fall att bygga sin egen lekställning – och det kommer att bli riktigt bra!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.