Bronkoskopin

När jag kommit upp till uppvaket så sa de att Tristan behövde sova i minst en timme till. Fem minuter efter det så vaknade han dock, hostade en massa och blev så frustrerad över att han var så groggy att han inte ens kunde sitta upp.

De tog efter en stund bort syrgasen, det konstanta flödet av ventoline, alla sladdar och droppet och så fick jag gå ner med honom till avdelningen. De sa att han fick dricka något tjugo minuter senare och så skulle vi se hur det gick med det, och gick det bra så skulle jag få ge honom mat. Men Tristan var så groggy, ville så mycket men lyckades inte med någonting och blev bara ledsen. Jag la honom i vagnen så han kunde få sova lite till, och han somnade väldigt fort. Han sov i två timmar och vaknade igen vid 14:30.

Strax efter han vaknat fick han fruktpuré. Han hade alltså varit utan mat i 19,5 timmar! Han fick 15 ml dropp men det räknas knappt tycker jag.

Senare på eftermiddagen kom lungläkaren och berättade om bronkoskopin. Den vänstra lungan såg jättebra ut, men ”infarten” till den högra lungan var förträngd. Han trodde dock inte att det skulle ha utlöst alla besvär, möjligtvis bara gjort besvären mer långdragna. Så vi vet alltså ändå inte varför Tristan har sådana problem med andningen…

Lungläkaren berättade att Tristan kunde få feber under eftermiddagen/kvällen, men om han fortfarande har feber imorgon bitti så måste jag åka in direkt!

Dessutom var han, från att han vaknat, väldigt snabbandad, hade indragningar och lät en massa. De sa att det förmodligen var för att de varit nere i luftrör och lungor och att det skulle gå över. Det blev dock inte bättre under tiden vi var där och han fick inhalera innan vi åkte hem. Om han inte blir bättre tills imorgon så måste vi också åka in!

När jag åkte hem så sov han hela vägen. Han vaknade till när jag gick innanför dörren men somnade direkt igen. När han vid 17:15 vaknade ordentligt så kände jag att han hade hög feber. Han fick ätit mat och somnade direkt efteråt. Vid 19:30 vaknade han och fick en mosad banan, fortfarande med hög feber. Han somnade efter det igen…

Jag hoppas verkligen inte att han har feber imorgon också och jag hoppas absolut inte att han han indragningar imorgon när han vaknat!

2 reaktioner på ”Bronkoskopin

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.