Bronkoskopi i narkos

Fick igår en kallelse för Tristan!

Tisdagen den 6e mars klockan 13:00 ska vi vara på avdelning 334, och han blir då inskriven. De ska väga och mäta honom (pga. narkosen dagen efter), de ska ta blodprov och vi kommer få information om undersökningen samt om förberedelser och svälttider.

Jag ringde till dem eftersom jag inte ville att han skulle behöva vistas där under natten, utan jag ville komma in på onsdag morgon med honom igen. Kvinnan jag fick prata med förstod min motivering så nu är det ändrat till att vi bara ska vara där tre timmar på tisdagen, får sedan lov att åka hem över natten!

Han får varken äta eller dricka från midnatt mot onsdagen. Lite jobbigt att jag inte får ge honom frukost, och inte heller något att dricka när han vaknar på morgonen den 7e… Tyvärr dricker han ju inte välling, så jag kan inte ens ge honom välling strax innan tolv för att han ska slippa vara jättehungrig.

Vid 07:30 den 7:e ska vi vara på sjukhuset igen. Han sövs ett tag efter det och kommer sedan genomgå en bronkoskopi, en undersökning där läkaren för ner ett instrument (ett bronkoskop) i luftrören. De kommer sedan på bildskärmen kunna se hur luftrören ser ut. De kommer även att ta prover genom bronkoskopet.

När undersökningen är klar åker han upp till uppvaket och när han vaknat, fått i sig lite mat och inget oförutsett händer så kommer vi få åka hem igen!

Var lite orolig för hur jag skulle lösa det med Tindra, men det har löst sig perfekt nu!
Rickard slutar vid 13 på tisdagen och kan hämta henne vid 14 från förskolan. Rickards mamma börjar inte jobba förrän vid 10 på onsdagen och kommer hit på morgonen och lämnar sedan Tindra på förskolan vid 9. Min älskade mamma, som alltid ställer upp oavsett vad, tar ledigt på eftermiddagen från sitt jobb och hämtar Tindra från förskolan vid 14 på onsdagen.

Kommer bli tajt att städa, baka och ordna för hans ettårskalas på torsdagen, den 8e, men det löser sig på något sätt. I värsta fall får jag vara uppe hela natten och dona 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.