Brödbak

Jösses så mycket bröd det går åt här hemma. Jag som egentligen hellre äter chiapudding till frukost har den senaste tiden inte tagit mig för att förbereda någon på kvällen och då har det blivit bröd på morgonen. Ren lathet helt enkelt! Men det är ju så gott med hembakat så det är samtidigt svårt att låta bli.

Jag bakar gärna flera sorters bröd när jag väl bakar för jag anser att det känns onödigt att smutsa ner bakbunken för bara en sats.

Hade bara en jäst hemma så jag började med att baka morotsbullar (denna gång med mer morötter i och en del av vetemjölet utbytt till rågsikt – blev riktigt bra). Medan degen jäste skyndade jag mig bort till Coop och köpte mer jäst och mjöl.

Satte två degar till på jäsning men blev sedan otroligt trött så det blev inga fler bröd. Men 30 morotsbullar, 12 stora bitar långpannebröd samt två limpor rostbröd ska väl räcka ett tag i alla fall.

2 reaktioner på ”Brödbak

  1. Gud va gott ! hembakt bröd är ju helt klart det allra bästa och jag får väl erkänna att jag är väldigt svag för ljummet bröd med smör och marmelad 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.