Brännskada, infektion & antibiotika

Vaknade precis efter att ha sovit sedan jag kom hem från jobbet. Infektionen i foten tröttar tydligen ut mig en hel del!

Den där foten är jag rätt trött på nu,.. 

Redan på långfredagen lyckades jag bränna foten, när jag skulle hälla av kokande vatten från en stor kastrull med många liten vatten i. Hade ulltofflor på mig vilket dessutom gjorde att det tog lite längre tid innan jag reagerade på att jag hällde vatten på min fot. Snabbt in i duschen för att skölja med kallt vatten.

Hela kvällen var förstörd för att det gjorde så otroligt ont i foten. Under kvällen utvecklades en stor blåsa, en mindre och ett par mindre sår. Ringde 1177 för att höra om de ansåg att jag behövde åka in till sjukhuset men blev ombedd att stanna hemma. 

20160326_191444

Foten gjorde såklart otroligt ont men det kändes ändå bättre för var dag som gick och jag trodde att det skulle läka fint om jag bara gav det tid. Dock så blev foten svullen i söndags och Rickard rådde mig redan då att åka till akuten. Själv tänkte jag att det nog skulle gå över,. Hela måndagen var foten svullen, den domnade emellanåt och jag kände mig då svimfärdig och illamående.

Fotot nedan är från i söndagsmorgonen och jag ser ju nu att foten var lite svullen redan då. Detta var dock ingenting mot hur den såg ut igår under dagen,.

20160331_052514

Ringde vårdcentralen på vägen hem från jobbet och de bad mig åka direkt till Kungälvs Sjukhus. Väl där gick det snabbt! Läkaren sa att 1177 brukar skicka dit alla möjliga patienter som egentligen inte behövt vården, men att de denna gång borde bett mig åka in. CRP och lite övriga prover togs, foten lades om och jag fick recept på antibiotika. 

Nu vill jag bara att infektionen ska försvinna ut ur kroppen snabbt och att foten ska börja läka så att jag kan ha ett vanliga täckta skor. Jag som satt upp mig på att springa stafettvarvet måste ju ut och börja träna – annars kommer jag ju att behöva gå runt!

En reaktion på ”Brännskada, infektion & antibiotika

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.