BPA-fria solglasögon

Förra året skrev jag om Ki ET LA:s solglasögon (läs HÄRHÄR, & HÄR) och vi är fortfarande löjligt förälskade i dem!

IMG_8555

Det som betyder mest för mig är att de är BPA-fria, dvs. inga ftalater eller andra skadliga ämnen! Vad jag även uppskattar är att bågarna är okrossbara och böjbara i alla riktningar. Ytterligare en toppengrej är att Glasögonen helt återvinningsbara! Som om det inte vore tillräckligt så är den medföljande glasögonpåsen i organisk bomull. Det finns inte heller några skruvar som barnen (läs: sonen) kan pilla loss och få i sig och de kan inte heller klämma sig då glasögon och båge är i ett stycke.

IMG_8557

Barnen använder inte solglasögon jättemycket. Jag vill nämligen inte att de ska titta in i solen bara för att de har solglasögon på sig och då kan titta ditåt. Men när vi exempelvis sitter i bilen är det väldigt skönt att kunna ta på ett par solglasögon – för att kunna slappna av lite och slippa på solens starka ljus i ögonen.

Och vid starkt solljus så skyddar de ju ögonen väldigt mycket – speciellt då barns ögon är känsligare än vuxnas. Men sätter man sig i skuggan eller inomhus tar vi alltid av glasögonen så att inte ögonen istället ska bli känsliga för solljus.

Tindra har vuxit och hennes glasögon hade blivit för små. Men nu har hon fått ett par i större storlek, nämligen 4-6 år – toppen. De sitter helt perfekt och hon trivs väldigt bra i dem!

IMG_8603

Ki ET LA finns att köpa här och här.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.