Body Butter Shaping

Senaste pressutskicket från Rosenserien innehöll en uppstramande intensivkräm; Body Butter Shaping.

Det är en intensivkräm för hud i behov av extra fukt och näring. Krämen återfuktar effektivt, stramar upp och gör huden sammetslen. Krämen innehåller parakrasse som har en dokumenterat uppstramande effect och rödklöver som gör huden mjuk och smidig.

Krämen är svensktillverkad, précis som Rosenseriens alla andra produkter. Innehållet är 100% naturligt och 79% är ekologiskt certifierat. Den är 100% vegansk och dessutom i miljöanpassad vakuumförpackning.

Jag har tidigare varit kritisk mot krämer som påstått sig påverka hudens fasthet så jag tycker att det ska bli riktigt spännande att prova denna kräm, då jag läst en del om parakrasse och dess alkymider som påverkar hudens fasthet genom att bygga upp hudens kollagen. Kliniska tester har visat att parakrassen minskar rynkors bade djup, längd och antal. Testpersonerna har även upplevt huden fastare och mjukare. Rödklöver är en gammal läkeväxt som använts bland annat mot eksem och på så kallad problemhud. Den innehåller bland annat isoflavoner som kan förbättra hudens elasticitet och fuktbalans och därigenom göra huden smidigare och slätare.

Jag återkommer i ärendet då jag hunnit utvärdera produkten.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.