Bodelning

Dagen för bodelning var en otroligt psykiskt påfrestande dag.

Barnens rum var enklast, då varken jag eller Rickard har några starka band till barnensleksaker. Barnen har dessutom i princip likadana möbler vilket gjorde det enkelt att göra en jämn fördelning.

Många fina möbler och annat lösöre som vi lagt ner hjärta och själ i för att finna det, för oss, perfekta. Så många möbler och prylar som betyder så otroligt mycket för oss bägge två,.

Lamporna väntade vi med till sist och som jag förutspått var lamporna de svåraste att komma överrens om. Så många fina lampor, och bägge två ville naturligtvis ha precis samma lampor.

Jag intygar att det är väldigt lätt att fastna i tanken om att den andre parten fått något mer värdefullt och så följer den tanken med, trots att man jämnat ut det med någon annan pryl. Vi valde att i en excelfil skriva ner vilka möbler som vardera part skulle ta och skilde värdet för mycket la vi till en kommentar kring det så att man lätt skulle kunna ta hänsyn till det allt eftersom bodelningen pågick.

När vi kom till köksartiklar skippade vi dock filen och det känner jag i efterhand var ett misstag. Det hade blivit plottrigt att fylla i filen med information om alla tallrikar, glas, stekpannor, knivar, brödrost och så vidare men det hade helt klart varit lättare att få en översikt och dessutom minimerat risken för att den ena parten skulle känna att den andre tagit för mycket.

Jag upplevde det dessutom svårt att veta hur man ska tänka gällande värdet på möbler och prylar, då vissa prylar har ett högre andrahandsvärde än andra trots att man betalat samma för dem. Då vi lagt otroligt mycket pengar på våra möbler, allt är i mycket bra skick och det mesta relativt nytt så valde vi att i de flesta fall gå på inköpspriset vid fördelningen. I de fall ingen av oss ansåg att prylen var värd ens i närmelsevis det vi betalat för den tänkte vi lite annorlunda dock.

Vi känner oss bägge två hyfsat nöjda med fördelningen efter bodelningen, det enda jag grämer mig över är egentligen kameran som betydde väldigt mycket för mig.

2 reaktioner på ”Bodelning

  1. har du redan flyttat?? Förlåt för att jag inte hört av mig.. Har haft mycket på sistone. Hoppas du mår okej?
    Har tänkt mycket på dig.. Hojta till om du behöver hjälp..

    kram Alex

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.