Bloggbussen15 – Experyment & Sztuczka

Efter en god natts sömn på båten började vi dagen med en stärkande frukost. Runt 09 klev vi i land i Gdynia och kort därefter fick vi träffa vår fantastiska reseledare, Maciej Zborowski. Han pratade otroligt bra svenska och var ruskigt trevlig!

På vägen till det roliga science centret Experyment berättade han en del historia samt en del om de byggnader vi såg längs med vägen. Väl framme bjöds vi på fika och färskpressad juice och fick sedan möjlighet att själva utforska science centret.

fika

 Nedan massor med bilder från allt spännande vi testade på:
IMG_1691 ExperymentIMG_1720IMG_1696

Sist men den överlägset mest härliga bilden – dottern min när hon la sig på spikmattan:
spikmattaTrots att vi bara var där under en timmes tid hann vi med riktigt mycket. Både jag och Tindra hade riktigt roligt där! Även om hon inte förstod logiken bakom alla experiment så njöt hon i fulla drag!

Därifrån åkte vi vidare mot restaurangen där vi skulle äta lunch; Sztuczka. En restaurang där man inriktat sig på molekylär gastronomi. Namnet Sztuczka betyder trick på svenska och det visade de sannerligen prov på!

sztuczka

Maten var god men det som uppskattades mest av alla barn (och troligtvis även många vuxna) var kolsyreisen som fick det att välla ut rök över hela bordet. Barnen tjöt av förtjusning och ville att det skulle ske om och om och om igen.

Mätta och belåtna satte vi oss på bussen för att färdas mot nästa resmål, men mer om det i nästa inlägg.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.