Betydelsen av en närvarande morfar

Min far och farmor var på besök för ett antal veckor sedan. Min far pratade då med Tristan om att vi var välkomna hem till honom på middag en annan dag, men Tristan missuppfattade och trodde att han skulle få följa med honom hem när han skulle gå. En otroligt besviken och ledsen son insåg till sist att morfar skulle åka hem själv. 

Det gjorde ont i mig att se Tristan så nedstämd och jag förstod att det betydde mycket för honom att få umgås med sin morfar.

En ovan – men positiv – känsla infann sig hos mig tidigare i veckan och idag var dagen äntligen här! I förmiddags lämnade jag av Tristan hos min far, som skulle passa honom, medan jag och Tindra var på simskolan. Tristan frågade hela morgonen om när vi skulle åka och det var en mycket förväntansfull son som hoppade ut ur bilen på parkeringen.

För första gången skulle min son få lite tid själv med sin morfar,. För första gången skulle ett av mina barn få vara hos sin morfar själv,. För första gången skulle min far få umgås själv med ett av mina barn.

Efter simskolan åkte jag och Tindra tillbaka till min far. Han och Tristan hade varit ute och lekt på inte mindre än sex lekplatser och när de kommit in hade de börjat med maten – pizza skulle det bli. Pappa hade gett Tristan en egen pizzadegs bit som han knådat och klappat på. Han följde dock inte alla instruktioner och plötsligt låg degbiten på en tallrik – badandes i vatten. Den droppande degbiten lades på en plåt, gräddades samtidigt som pizzan och fick bli ett bröd. Ett bröd som Tristan var otroligt stolt över! Det riktigt sken om Tristan när min far berömde honom och sa att han måste vara den bästa bagaren som bakat ett sådant gott bröd. 

EnDagMedMorfar

Efter god mat, mycket prat, mys och lek så åkte vi hemåt igen –  lyckliga och trötta efter dagens äventyr!

En reaktion på ”Betydelsen av en närvarande morfar

  1. Mysigt ! jag tycker det är super viktigt att V spenderar mycket tid med både mina och c´s föräldrar.
    För så är jag uppväxt och jag älskade dom stunderna när jag var barn 🙂
    kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.