Bättre middagsplanering & minskad stress

Jag är som jag tidigare skrivit värdelös på att planera middagar och vi lagar ofta det vi är sugna på just för stunden. För att minska stressen och skapa bättre middagsplanering ska jag nu får hjälp av Mat&Ro och deras Eko-Vegetariska Kasse.

Jag hade för några veckor sedan aldrig hört talas om Mat&Ro men blev mycket positivt överraskad när jag såg att de hade en vegetarisk kasse med ambitionen att den ska vara så ekologisk som det bara är möjligt. Det kan tyvärr vara svårt att hitta alla produkter som ekologiska (framförallt vid allergianpassning), men de arbetar på att inte mindre än 70–80 % ska vara eko eller KRAV. Vegetariskt och Ekologiskt – Dubbel jackpot!

Filosofin är att det ska vara enkelt och gott. Och så naturligt som möjligt. Mat&Ro använder helst inga halvfabrikat eller light-produkter eller onödiga tillsatser. Dessutom försöker de i möjligaste mån använda sig av de skånska böndernas grönsaksskörder och skriver menyn först två veckor i förväg eftersom det är först då de vet vilka råvaror bygdens producenter har för tillfället. En filosofi helt i min smak.

Då de ännu inte levererar till Kungälv fick min mamma ta emot leveransen och nedan kan du se deras nuvarande leveranskarta.

leveranskarta

Efter att ha hämtat leveransen hos min mor satte jag direkt igång med första maträtten; Svamp & Fetaostpasta.

img_8724-1296x864

Det enda jag behövde ha hemma till denna maträtt var smör, olivolja, salt och svartpeppar. Receptet var lättlagat och det tog 30 minuter allt som allt att tillaga rätten.

Resultatet blev helt galet gott, både fetaost och svamp är favoriter hos mig och jag kommer garanterat tillaga denna rätt fler gånger. Kika in snart igen för att få läsa om fler spännande maträtter.

img_8734-1296x864

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.