Barnens Flyghelg

I helgen var det barnens flyghelg på Aeroseum. Vi var där i lördags och mötte upp med Eeva, Tommie, Alice & Ellen. 

Vi blev bogserade i en militärhelikopter, barnen hoppade i hoppborgen och vi gjorde ett besök inne på själva Aeroseum.

Aeroseum1Rickard var sugen på att åka helikopter men då de bara tog tre personer så brydde vi oss inte om det. Kändes rätt tråkigt om Rickard och Tindra först skulle få åka och sedan jag och Tristan. Kändes inte heller som att det var värt de 1500kr som det skulle kosta, speciellt inte när vi inte skulle kunna åka samtidigt allihop.

Istället köpte Rickard biljetter till flygsimulatorn. Han och barnen flög, kraschade, flög igen, gjorde en loop, kraschade och flög igen *ler* 
Aeroseum2

Det finns mycket kul för barnen att leka med inne på Aeroseum, men personligen känner jag att det räcker med ett besök per år.

Rida ville barnen såklart göra också! Tindra tyckte det var roligt – som vanligt, och red glatt runt. Tristan däremot blev rädd, då en blinning konstant störde hästen vilket gjorde att den kastade med huvudet en del. Efter ett varv ville han inte rida mer utan hoppade av och såg nöjt på systern som red klart.

Aeroseum3Vi fick även sett på en uppvisning av en SAR-helikopter (search and rescue). Tindra undrade hur de gör om någon till exempel ligger i vattnet och de ska rädda den personen. Passande nog öppnade de luckan och firade ner en person.

En mycket trevlig dag, trots all blåst!

4 reaktioner på ”Barnens Flyghelg

 1. Ja det är ett spännande ställe för barn det var ett tag sedan min son var där kanske är dags snart? Antar att det var kul och spännande att gå in i tunnlarna i berget?

  1. Ja, barnen tyckte det var himla kul att gå ner under jorden för att titta på gamla flygplan och helikoptrar =)

 2. Oj, var det så dyrt att flyga ?
  Jag betalade 150:-/biljett när jag och Viggo tog en flygtur på 7 min för några veckor sedan.
  Då tog helikoptern 4 pers/tur !
  Och Viggo tyckte att det var ”tok frääänt” 😉
  KRAM

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.