Bak-kväll

Blev, medan vi lagade middag, sugen på att baka något. Ville egentligen gjort kladdkakemuffins men hade ingen grädde hemma så det blev en kardemummakaka istället. Missade att ta foto på den, och nu ligger den i frysen, men den är gudomligt god, toppad med kanel och pärlsocker!
Ville baka mer! Något sött och gott.. och åkte därför iväg för att köpa grädde, choklad, sirap, glukos och vinsyra, men varken netto eller hemköp hade glukos och vinsyra. 
Blev sugen på hallonkolor, men de var svårare att göra än jag mindes 😛 
Istället för att breda ut till en platta och skära när det stelnat så la jag smet i små blom-formar. Avslutade med lie florsocker, men jag tror att de var finare innan jag silade över det… Jag vet inte om goda är rätt ord, för när jag tänker gott tänker jag på gott som i inte nyttigt. Men de är goda när man tänker på gott som i nyttigt *ler*

Maken beställde snickers – men skära dem i bitar fick han göra själv *ler*
MUMS!

Testade även något nytt – nötrutor. Rostade havregryn och  la i en bytta. Rostade sedan sesamfrön, blandade i smör, socker, sirap, kakao och vaniljsocker. Lät sjuda någon minut. Hackade sönder kokos- och majsöverdragna jordnötter och blandade ner detta samt havregrynen i smeten. Smeta ut på ett bakplåtspapper -> kylen en halvtimme och sedan skar jag dem i bitar. Riktigt gott faktiskt =)
Ville bakat gelehallon, och fått testa det vegetabiliska gelatinet jag köpt, men behövde ju vinsyra och glukos till det.. så det får bli en annan dag =)
Vad hittar ni på en lördagskväll som denna?

En reaktion på ”Bak-kväll

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.