Äventyrsbadet The Reef

~ Pressresa med Stena Line ~

Direkt efter att vi gått av båten i Fredrikshamn promenerade vi bort till The Reef, som bara ligger på ett par minuters gångavstånd från terminalen. Då vi tagit lunchbåten och var framme vid hotellet strax innan fyra så kunde vi få tillgång till rummet direkt.

Till barnens stora förtjusning fick de pirathattar i receptionen och lyckan var total när vi öppnade dörren till piratrummet.

Sonens min när de öppnade skattkistan var obetalbar!

I skattkistan fanns varsin liten överraskning samt kontroller till Wii-konsolen som satt bakom TV:n. Wii-spel kunde enkelt lånas i receptionen och sonen berättade lyriskt om att det fanns massor att välja bland.

Till dotterns stora glädje var sängarna infällda i väggen, vilket kändes lite spännande och när de fällt ut sängarna klättrade hon glatt upp till den övre sängen.

Hela eftermiddagen och kvällen tillbringade vi i äventyrsbadet.

Jag som oftast fryser när vi är och badar fullkomligt älskar att det är 32 grader i luften och mellan 29-35 grader i de olika poolerna.

De äventyrslystna piraterna åkte med glädjeskrik den 80 meter långa rutschbana som slingrar sig genom äventyrsbadet och erbjuder en hisnande resa genom öns inre. Och med äventyrslystna pirater menar jag inte enbart barnen, även vi vuxna åkte med stor glädje rutschbanan om och om igen!

Jag har stor respekt för vågbassänger och uppskattar mycket att personalen finns på plats och övervakar så fort vågorna sätts igång. Dessutom känns det tryggt att det finns många simdynor att låna (för såväl armar som runt magen) så att även de simkunniga barn ska känna sig trygga när vågorna rullar höga under tropiska stormar och monsunregn. Klicka på länken för mer information kring de olika poolerna.

När klockan var över läggdags kurrade magen ljudligt och vi fick efter lite motstånd med oss barnen upp ur poolen. Vi tog en promenad och hamnade på en mysig inglasad terrass där vi åt riktigt god mat. Direkt när vi kom tillbaka till hotellet stupade vi i säng, allihop helt slut efter flera timmars badande.

Efter en god natts sömn laddade vi med brakfrukost för att orka med en ny dag fylld med bad och lek. Frukosten på The Reef är toppen för barnfamiljer vars barn gärna äter pannkakor. Dessutom finns det massor med olika flingor att välja bland, många olika sorters bröd och fräsch frukt. Mums!

Vi frågade om det fanns möjlighet till sen utcheckning och hade turen att få positivt svar, vilket gjorde att vi kunde ägna förmiddagen åt att bada och sedan i lugn och ro gå upp på rummet för att göra oss i ordning innan det var dags att checka ut. På utcheckningsdagen kan man endast använda badet i mån av plats i badlandet men det var inga problem varken denna gång eller då vi var där för ett par år sedan. Skulle man inte ha möjlighet till sen utcheckning, eller bara åker över dagen, är det värt att tänka på är att man till skåpen i omklädningsrummen behöver ha 20 DKK – detta kan de dock enkelt fixa i receptionen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.